Lees alles over de zomerse editie van de Buik Magazine

Met een zomerse borrel én de overhandiging van het 1e exemplaar van de Buik Magazine aan TV-chef London Loy is de 2e editie van het magazine gelanceerd.

11 Jul 2025 Team de Buik

blogger Team de Buik

  • 11 Jul 2025

Lees alles over de zomerse editie van de Buik Magazine

Met een zomerse en kleurrijke borrel én de overhandiging van het eerste exemplaar van de Buik Magazine aan TV-chef London Loy is de tweede editie van het magazine gelanceerd. In het magazine staan op 152 pagina's, meer dan 25 verhalen, aangevuld met vier trendartikelen en voor alle vier onze steden een top 5 met de fijnste plekken voor een bijzondere spritz of een fijne zomerse salade.

Lees snel verder als je meer wil weten over het nieuwe de Buik Magazine én uiteraard hoe je eraan kan komen of word meteen lid van Club de Buik (met bijzondere tijdelijk aanbod, hier) of bestel een los exemplaar (dat kan hier).

Zonnige lancering bij Kwie Kwie

Genieten van de Buik Magazine in de zon

In de stralende zon, met de strandbedjes en parasols voor de neus en onder het genot van pitchers met spritzen is de tweede editie van de Buik Magazine gelanceerd. London Loy – TV-chef en mede-eigenaar van Kwie Kwie – kreeg het eerste exemplaar overhandigd van de Buik oprichter Gijsbregt Brouwer. De chef staat erin met een fijn interview over zijn favoriete spots om te eten.

Bij dit Surinaamse restaurant aan 't IJ in Amsterdam-Noord kwamen makers, chefs en liefhebbers van goed eten en drinken bij elkaar om als een van de eersten het magazine in hun handen te houden. Bij alle leden van Club de Buik viel op ongeveer hetzelfde moment ook het magazine op de deurmat thuis.

Ook een zomers magazine?

De cover van de Buik Magazine 02 straalt de zomer uit

Het kwam voor ons eerlijk gezegd ook een beetje als verrassing: was het nie leuk als we een zomereditie van het goed ontvangen de Buik Magazine zouden maken? Want het verhaal van de lokale foodcultuur is minstens zo leuk om in zomerse sferen te vertellen, zo niet nog leuker. Zo gedacht, zo gedaan, dus hier is editie 02.

De Buik: een podium voor de lokale foodcultuur, ook op papier

Verhalen over ondernemers uit de lokale foodcultuur zoals hier Julia Nona

Op de site en ook in het eerste magazine verbinden wij van de Buik de liefhebbers en makers van de culinaire scene in onze vier steden – Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht – aan elkaar en zetten wij de bijzondere mensen die deze wereld vormgeven op een podium.

Dat doen we gewoon ook weer in deze tweede editie van de Buik Magazine. Met interviews met ondernemers uit de vier steden, zoals Ron Blaauw, London Loy, Mowie en Hanna Hu, Julia Nona en de oudste ijsfamilie uit Nederland, die nu Roberto Gelato in Utrecht runnen. 

Ze vertellen verhalen over hoe de liefde voor en kennis van de horeca wordt doorgegeven. Zoals in het interview met de Turkse sterrenchef Maksut Aşkar, in Nederland bekend van zijn museumcafé in Fenix, die vertelt hoe hij de Anatolische keuken over de hele wereld wil vooruit brengen.

Tips en trends voor de zomer

Tips, trends en de laatste ontwikkelingen, zoals hier de opkomst van 'broodjes' in Amsterdam

Daarnaast staat de Buik Magazine ook vol smakelijke tips. Waar je lekker kunt genieten van spritzen, van zomerse salades, van frisse wijnen, van binnentuinen, van plekken om aan te meren bij de horeca en nog veel meer. Zo kan elke lezer hun eigen persoonlijke ‘to do list’ aanvullen met de inside kennis van de Buik. Ook duiken we in de trends voor deze zomerse maanden en het najaar: van koude koffies tot de terugkeer van pasta op het menu,

De Buik Magazine is het enige Nederlandse papieren magazine voor de liefhebbers van uit eten en drinken gaan en draait helemaal om diezelfde liefde voor de lokale horecascene in onze vier steden, maar ook erbuiten. Zo geven we samen met Anne de Buck van Your Little Black Book tips om te eten en te verblijven voor drie trendy citytrips en gaan we langs bij het 750-jarig Schiedam.

Hoe kom ik aan de Buik Magazine?

Voor leden van Club de Buik is die vraag al beantwoord: zij hebben het magazine in de brievenbus gekregen. Nog geen lid, dan zouden wij je adviseren dat meten te doen: dan krijg je editie 2 én editie 1 van ons toegestuurd. Lid worden van Club de Buik kan snel en makkelijk: klik nu hier voor ons speciale aanbod.

Wil je wel het magazine maar niet de maandelijkse premium nieuwsbrief van onze redactie vol trends en tips, en alle andere voordelen van Club de Buik – we kunnen het haast niet voorstellen – of wil je er een cadeau geven bestel dan een los exemplaar hier, via de website van Kyosei.

P.S. Wist je dat we meer dan 200 fijne zaken benoemd en getipt hebben in ons magazine? Die kun je makkelijk spotten omdat ze met een ander, handgeschreven, lettertype zijn afgedrukt.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Nieuw aan de Honigerdijk: Colette, een mediterraanse zaak waar je thuiskomt

Dit weekend opent Colette aan de Honigerdijk. Het wordt een zaak met Mediterraanse invloeden, goede wijnen en service met een lach.

Dankzij deze Rotterdammers haal je alles uit je (culinaire) reis naar Japan

Heb jij Japanplannen, lees dan snel verder hoe je het meest uit je reis haalt, ook culinair, met behulp van Rotterdamse reisbureau Buitenlandsche Zaken.

Deze restaurants openden in het tweede halfjaar van 2025 in Rotterdam

De Buik blikt terug op het tweede halfjaar van 2025, en welke mooie restaurantopeningen wij weer mee hebben mogen maken in Rotterdam.