Nieuw: live en online plantaardig koken voor chefs

Upfield Professionals start een coronaproof live kookshow voor en door chefs.

14 Mei 2020 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

Nieuw: live en online plantaardig koken voor chefs

De Buik, de Buik Food Marketing Agency en Upfield Professional kijken samen met topchefs uit Nederland naar hoe chefs hun menu’s coronaproof kunnen samenstellen. Dat gaat natuurlijk niet zomaar: hiervoor nodigen we inspirerende chefs uit die laten zien hoe zij koken en zorgen voor minder gedoe in de keuken. Dus ben jij chef en wil je weten hoe je je keuken klaarstoomt voor de toekomst, lees dan snel verder.

Live online plant-based kooksessie 

“Genoeg zorgen buiten de keuken, nu geldt het belang van eenvoud in de keuken.” Geheel coronaproof, kunnen chefs vanaf hun eigen laptop of smartphone meekijken met de allereerste live online plant-based kooksessie in Nederland op 18 mei om 11 uur. Tijdens deze sessie praten vier chefs onder leiding van host Gijsbregt Brouwer (oprichter van de Buik en food trendwatcher) een select aantal chefs bij over hoe zij hun menu klaarmaken voor de nabije toekomst. Future proof koken binnen de nieuwe anderhalve meter gastronomie: tijdens corona, maar ook zeker erna.  

Topchefs 


Jelle Venema (executive chef van Vermaat) zal zijn favoriete plant-based voorgerecht live bereiden tijdens de sessie. Chefs Pepe Topper (voorheen BREDA en Maris Piper) en Stefan Dernison (van de prijswinnende BUNK hotels) zullen ook een recept en tips delen. In iedere aflevering gaat Richard Leidekker (expert chef van Upfield Professional) in op vragen die chefs live tijdens de show stellen, veilig van achter hun beeldscherm. 

Future proof koken 

Welk gerecht precies bereid gaat worden, dat houden we nog even geheim. Wel verklappen we alvast dat dit zomaar eens een hardloper in de zaak zou kunnen worden. Het is onderscheidend, maar niet al te ingewikkeld om te maken en bovendien herkenbaar voor gasten op de kaart. Het is op basis van verse groente en er is zo min mogelijk waste. Het gerecht is een goed voorbeeld van hoe chefs met minder complexiteit in de keuken kunnen werken.  

Chefs hier aanmelden 

Na het voorgerecht zullen uiteraard ook nog het hoofdgerecht en het dessert volgen op 25 en 28 mei. Iedere show duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier. Chefs kunnen zich geheel kosteloos inschrijven voor deze primeur via het inschrijfformulier.  

Plan(t) Your Future 

De online kooksessies zijn onderdeel van Plan(t) Your Future, het speciale platform vanuit Upfield Professional: dé wereldwijde expert op het gebied van plantaardige alternatieven voor vetten en room om te smeren, bakken, koken en kloppen. Upfield Professional biedt verschillende merken, waaronder Flora Professional, Phase Professional en Blue Band Professional. Met de kooksessies wil Upfield Professional chefs tonen hoe een chef met minder complexiteit in de keuken, een slimmer gerecht maakt met zo min mogelijk waste, waarbij chefs ook nog eens makkelijk rekening kunnen houden met (dieet)wensen van alle gasten.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.