Sluit je aan bij #deliverydonderdag

Tijdens de horecasluiting slaan we elke donderdag thuiskoken over en bestellen we bij de horeca in de buurt. Wij roepen jou op om mee te doen en zo jouw favoriete zaken te steunen.

25 Mrt 2020 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

Sluit je aan bij #deliverydonderdag

Durfals, doemdenkers, dagdromers, doeners, doorzetters, delicatessefanaten en dessertliefhebbers, iedereen doet mee met #deliverydonderdag. Wat is het? Nou het is net zo simpel als het klinkt: elke donderdag slaan we thuiskoken over en bestellen we bij de horeca in de buurt. Zo versterken we de horeca in deze zware periode en zorgen we ervoor dat zo vlak voor het weekend onze middag of avond een stuk prettiger verloopt.

De horeca en de coronacrisis 

De foodcultuur vooruithelpen, dat willen we allemaal. Op een andere manier dan we gewend zijn, maar nu belangrijker dan ooit. De horecasluiting valt zwaar. Voor iedere horecaondernemer, voor iedereen die in de horeca werkt en net zo goed voor iedereen die de horeca graag bezoekt (en wees eerlijk: dat is toch iedereen). We waarderen meer dan ooit hoe smakelijk, rijk en vol ons leven normaal is en hoe karig het nu is. Dat tastbare gemis wordt gelukkig aangevuld met een hoop mooie initiatieven. Deze initiatieven verdienen steun en wij verdienen het – ook thuis – om minimaal een keer per week echt lekker goed te eten en drinken. 

Daarom: doe mee met #deliverydonderdag 

Wij roepen iedereen op om minimaal een keer per week een bezorg- of afhaalmaaltijd te bestellen op Delivery Donderdag. Doe het minimaal een keer per week bij jouw favoriete restaurant. Met Delivery Donderdag moedigen we jou aan om minimaal iedere donderdag een bezorg- of afhaalmaaltijd te bestellen om je steun te betuigen aan onze vrienden in de wereld van restaurants, bars, cafés, eethuizen en andere etablissementen. En eigenlijk gaat het verder dan steun betuigen aan de foodcultuur, want jij hoopt toch ook over niet al te lang weer op het terras in de lentezon te kunnen genieten en dan helpt het wel als al die ondernemingen nog in gezonde (financiële) staat verkeren. 

Bestellen en afhalen op donderdag 

Bestel zolang de horecasluiting duurt op donderdag een bezorg- of afhaalmaaltijd en deel deze op Instagram, Facebook, LinkedIn of Twitter met de hashtag #deliverydonderdag. Vergeet niet om je vrienden, kennissen, buren en familieleden ook op te roepen om deel te nemen aan dit initiatief. De restaurants kunnen onze hulp nu meer dan ooit gebruiken. En als je op een andere dag van de week wil bestellen, doe dat dan vooral. De donderdag is een mooi moment om iedereen eraan te herinneren, om onze scores thuis te vergelijken en om iedereen in de foodcultuur een hart onder de riem te steken.

Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij een overzicht samengesteld van alle restaurants die gedurende de horecasluiting bezorgen. Het overzicht is onderverdeeld in Rotterdam en Amsterdam en wordt dagelijks geüpdatet. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Eva de Lange 26 Mrt 2020, 8:05

Haha, daar was ik op eigen initiatief al mee begonnen! Alleen niet perse op de donderdag maar wel paar dgn in de week en idd foto's plaatsen via sicial media. Ik hanteer dan: #goodfoodmustgoon en bestel bij echte Rotterdamse koks/ondernemers.. Maar goed initiatief hoor!

Lees ook deze verhalen
Ban Nok brengt de ziel van de Thaise keuken naar de Bergselaan

De Buik sprak met Kim en Rik (van Bistrot-Bar Frère) over de recent geopende Bistro Ban Kok, waar smaken en herinneringen uit Thailand generaties verbinden.

Eurobrouwers opent nieuw café aan het Middellandplein

Eurobrouwers in west: een bar met bistrogerechten, een ruim terras en een sfeer midden tussen een Belgische bruine kroeg en een Italiaanse aperitivobar.

Uit ons magazine: Interview met Mowie en Hanna Hu van Jasmijn & ik

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met de zussen Hanna Hu en Mowie van Jasmijn & ik in Utrecht.