De Kaashoeve maakt kaasdroom compleet

Takuhi Cekem maakt haar kaasdroom compleet met een schitterende nieuwe winkel op de Oude Binnenweg.

23 Apr 2017 Christiaan Bergers

blogger Christiaan studeert hotel management voor een jaartje in Barcelona waar gelukkig meer dan genoeg te eten en te drinken is.

De Kaashoeve maakt kaasdroom compleet

De Kaashoeve is voor velen een bekende winkel. Als de naam geen (koe)belletje laat rinkelen, ben je vast wel eens langs de levensgrote koe op de Oude Binnenweg gelopen. Al 24 jaar verkoopt Takuhi Cekem hier haar kazen. Laatst verhuisde ze van nummer 95a naar 129. Een plek met meer ruimte en een fraaiere voorgevel. We stapten binnen voor een kennismaking met Takuhi’s nieuwe pand.

Kaaslegende

Takuhi Cekem begon 30 jaar geleden haar eerste winkel op de Witte de Withstraat. “Dit was nog in de tijd dat het daar niet zo populair was”, vertelt ze. Reden om te vertrekken naar Den Haag en na 5 jaar toch weer in Rotterdam te belanden. Nu op de Oude Binnenweg. Hier verkoopt ze samen met haar team al 24 jaar binnen- en buitenlandse kazen, delicatessen, wijnen en noten. Vorig jaar werd ze tot erelid beëdigd van het Guilde des Maîtres Fromagers aux Pays-Bas. Ofwel: lid van het Nederlandse kaasgilde. 

Gevoel van vroeger


Als kers op de taart verhuisde Takuhi afgelopen week naar haar droompand even verderop in de straat. “Ik hoop dat de mensen zich hier net zo thuis voelen als in de oude winkel”, begint Takuhi. De oude locatie was erg knus: een smalle, langwerpige zaak met links en rechts de kazen en delicatessen. De nieuwe winkel heeft een hoog plafond met veel daglicht van beide kanten. “De zaak moest tijdloos worden, maar niet truttig. Het moet weer een beetje dat gevoel van vroeger geven als je binnenkomt.” Het is gelukt: bij binnenkomst worden we gelijk vrolijk. 

Feestassortiment


De uitblinker van de zaak staat halverwege in het pand: een 6 meter lange koelvitrine vol met kazen en charcuterie. Van Remekerkazen tot de Cabrales. Op de vitrine en door de rest van de zaak vind je allerlei bijpassende garnituurtjes en delicatessen, zoals vijgenbrood, jams, crackers en appelstroop. Achterin de zaak staat een grote tank met onbewerkte olijfolie uit Andalusië waar je een flesje olie kan aftappen. Ze hebben hier echt van alles. “Ik denk graag mee met mijn klanten”, vertelt Takuhi. “Van de boterhammen in de pauze tot een avondje borrelen met visite: ik wil het tot een waar feestje kunnen maken. Daarom verkoop ik naast mijn kazen ook noten en andere heerlijkheden.” Om dat feestje verder op te tuigen, heeft de Kaashoeve ook een flink aanbod met wijnen en champagnes. Binnenkort komt daar nog iets bij: kaviaar. House of Caviar is de leverancier. 

Felicitaties


De Kaashoeve is pas een paar dagen open en de winkel krijgt al veel bezoek. Een voor een komen mensen binnen om de nieuwe winkel te bekijken en Takuhi en haar team te feliciteren. Iedereen is razend enthousiast en neemt natuurlijk ook een stukje kaas mee naar buiten. Op dit moment worden de laatste details in de zaak afgerond, maar het grootste gedeelte staat. De Kaashoeve was al niet meer weg te denken uit de straat, nu met de nieuwe winkel is het plaatje echt helemaal af.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.

Pastrami in de Pannekoekstraat bij Lemon’s Deli

Lemon's Deli heeft bekende favorieten zoals (huisgemaakte) pastrami, maar je kan er ook take-away maaltijden of culi-cadeaus halen

Ban Nok brengt de ziel van de Thaise keuken naar de Bergselaan

De Buik sprak met Kim en Rik (van Bistrot-Bar Frère) over de recent geopende Bistro Ban Kok, waar smaken en herinneringen uit Thailand generaties verbinden.