Wah Nam Hong: Aziatische eettempel van de Markthal

Een tweeluik op De Buik over de Wah Nam Hong-supermarkt, in Rotterdam sinds 1986. Vandaag deel 1: over het nieuwe filiaal in de Markthal, incl. eethuis.

4 Mrt 2015 Gijsbregt Brouwer

blogger Gijsbregt is mede-oprichter van de Buik, foodtrendwatcher en podcast host

Wah Nam Hong: Aziatische eettempel van de Markthal

Veel Rotterdammers kennen Wah Nam Hong van de West-Kruiskade (sinds 1986). De Aziatische supermarkt heeft nu ook een filiaal in de Markthal. Beginnende en gevorderde liefhebbers van de oosterse keuken doen er massaal hun boodschappen. Wah Nam Hong heeft nu ook een eigen restaurant, over een maand of twee komt er een noedel- en bakpao-bar bij. Eerste deel van een tweeluik over deze leuke zaak.

De Markthal kent bijna honderd ondernemingen, van de stands midden in de hal tot de restaurants en winkels in de zijbeuken. Een van de opvallende winkels is de Aziatische supermarkt Wah Nam Hong. Er is ook een vestiging op de West-Kruiskade, die nog groter is, en er zijn twee eigen supermarkten in Den Haag.  De supermarkt in de Markthal zit aan de Blaakzijde, ongeveer in het midden.

Beneden en boven

Wah Nam Hong heeft beneden een verrassend en zeer uitgebreid aanbod aan Aziatische food-producten. Werkelijk alle soorten ingrediënten voor de Aziatische keuken zijn hier te vinden: fruit, groente, kruiden, olieën, noedels, veel diepvries, maar ook chips, drankjes en gigantische balen rijst. Een tip van een vriendin die veel met Yotam Ottolenghi kookt: ga in deze supermarkt op zoek naar je exotische ingrediënten, zeer grote kans dat ze deze op de planken hebben liggen. Boven is een aardige collectie non-food te vinden. Behalve veel mooi servies kun je er potten en pannen kopen die niet overal te krijgen zijn: van de houten geweven mandjes om dim-sums te stomen tot grote wokpannen.

Verstopt restaurant

Boven, achter het deel van de supermarkt met de non-food producten zit ook een klein restaurant. Dit restaurant is misschien wel het best bewaarde geheim van de Markthal, want je ziet het nauwelijks van buiten en je moet dus de supermarkt in en dan de trap op, dan nog langs alle potten en pannen, dan zie je eerst de keuken en daarachter kun je gaan zitten. Maar het is de zoektocht meer dan waard. Het is clean en natuurlijk ingericht: weinig franje, lange houten tafels, metrotegels aan de muur en functionele strakke lampen. De lange tafels geven het restaurants iets warms, alsof je aan community dining kunt doen. Toch zijn de plekken aan het raam het leukst: daar kijk je zo de markthal in vanaf de eerste verdieping en zie je veel van de hoge terrasjes op ooghoogte.

Kleine kaart met oosterse klassiekers

De keuken is, zoals te verwachten, Aziatisch, met keuze uit noedelsoep, gebakken noedels, broodjes, een salade en losse hapjes (zoals de dimsums). Elke categorie kent maar een, twee of drie gerechten, alleen bij de hapjes zijn dit er meer. Er zijn drie vegetarische opties, maar pas op: de soep is met niet-vegetarische bouillon aangemaakt. Ook is er elke dag een daghap. Niets op de kaart is duurder dan €9, behalve de Vietnamese noedelsoep met Black Angus-rund.

De keuzes in ons gezelschap vielen op de daghap (een groene Thaise curry), de Chinese (vegetarische) gebakken noedels, de kipsalade en noedelsoep. Vooraf hadden we edamame (soyaboontjes) en gyoza (Japanse gebakken dumplings). Het eten is net als de zaak, simpel maar goed. De curry was een van de beste die ik afgelopen jaren heb gegeten en ik zag bij al mijn disgenoten tevreden gezichten tijdens en na het eten.

Vers kokoswater

De drankkaart is tamelijk rechttoe-rechtaan, behalve de zes Aziatische bieren en de specials. Van de specials viel vooral de kokosnoot goed in de smaak. Verse kokoswater uit een net opengehakte noot brengt je direct in tropische sferen. De Koreanse honing/limoen thee is bijna over-de-top zoet en heeft die typische kruidige Koreaanse theesmaak. 

Mocht je na al dat lekkers de behoefte voelen om zelf aan de slag te gaan, dan kun je direct je slag slaan. De supermarkt heeft alle ingredienten en het keukengerei, en op de site van Wah Nam Hong staan diverse recepten, bijvoorbeeld voor varkensvlees met aubergine. Maar ik denk dat ik dat even oversla en gewoon binnenkort weer boven ga eten met uitzicht op het gekrioel in de Markthal.

Volgende week deel twee van dit tweeluik: interview met eigenaar Arjan Chan over onder andere het assortiment van Wah Nam Hong.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Michel 5 Mrt 2015, 7:55

Heel jammer dat er geen vegetarische bouillon is, anders zou ik er graag komen eten!

Maarten 23 Mrt 2015, 20:52

Waar kan ik deel 2 van dit tweeluik vinden?

Jan van galen 5 Dec 2015, 9:19

Zonde van je geld om hier te eten. De dimsum komt uit de vriezers, dus niet vers en smaakt naar meel, de wantan soep zit geen smaak, idem de gebakken bami. Er is genoeg keuze om lekker te eten bij de markthal voor weinig geld.

21 Feb 2016, 7:43

Gisteren voor het eerst bij het restaurant gegeten. We hadden enkel wat snacks. Volgens mij was het gewoon kant-en-klare hapjes uit de vriezer van de supermarkt. Het was ok, meer niet. Ruim personeel, maar het verliep totaal niet soepel. Veel te lang wachten voor kant-en-klaar. De ontvangstdame was totaal niet relaxed, naar t overig personeel toe. Veel te aanwezig. Wellicht dat zeker daar wat te verbeteren valt. Voortaan hou ik het bij de supermarkt en kook ik zelf liever. Wel een leuke ruimte overigens.

Emanuelle Joissant 7 Nov 2018, 15:21

Geen aanrader, het eten heeft geen smaak, de dim sum komt ui te vriezer en de soep is niet te eten.

Emanuelle Joissant 7 Nov 2018, 15:21

Geen aanrader, het eten heeft geen smaak, de dim sum komt ui te vriezer en de soep is niet te eten.

Lees ook deze verhalen
Nieuw aan de Honigerdijk: Colette, een mediterraanse zaak waar je thuiskomt

Dit weekend opent Colette aan de Honigerdijk. Het wordt een zaak met Mediterraanse invloeden, goede wijnen en service met een lach.

Dankzij deze Rotterdammers haal je alles uit je (culinaire) reis naar Japan

Heb jij Japanplannen, lees dan snel verder hoe je het meest uit je reis haalt, ook culinair, met behulp van Rotterdamse reisbureau Buitenlandsche Zaken.

Deze restaurants openden in het tweede halfjaar van 2025 in Rotterdam

De Buik blikt terug op het tweede halfjaar van 2025, en welke mooie restaurantopeningen wij weer mee hebben mogen maken in Rotterdam.