De tien niet te missen onderdelen van Horecava

Van 13 tot en met 16 januari 2020 vindt de grootste nationale vakbeurs plaats voor en door horecaprofessionals in de foodservice branche, dit zijn de 10 onderdelen waar je zeker moet zijn geweest.

6 Jan 2020 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

De tien niet te missen onderdelen van Horecava

Het is weer zo ver: Horecava staat voor de deur. Van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari 2020 staat Amsterdam RAI weer in het teken van de veranderende wereld van de horeca. Meer dan 70.000 deelnemers laten zich dit jaar weer onderdompelen in de trends van de toekomst, met een kleine blik op het verleden. Denk aan een wine tasting van de ‘nieuwe wereld’ en de ‘oude wereld’ tijdens Wine Professional 2020 of een goed gesprek over toekomstbestendig voedsel in Brasserie 2050. En dat is nog maar een voorproefje van de honderden onderdelen waaraan je kunt deelnemen tijdens de grootste foodservice vakbeurs van Nederland. Omdat je in die vier dagen zo ontzettend veel kunt doen, zien, ruiken, voelen en proeven, hebben wij alvast een lijst samengesteld van de onderdelen die je in ieder gevál niet mag missen. Thank us later.

De Buik Food Marketing Agency 


We vallen maar meteen met de deur in huis. Wij hebben dit jaar onze eigen stand op de Horecava, en daar zijn we trots op. Daarom pakken we groots uit. Bij ons kun je jouw bubbelpong skills tonen in ons dagelijkse mini-toernooi en kun je je laten inspireren door onze trend- en foodwatcher Gijsbregt Brouwer. En daar houdt het niet bij op. We hebben ook heerlijke koffie. Al leutend nemen we graag jouw marketing en communicatie onder de loep met onze zelfontwikkelde Food Marketing-scan. We zien je dus vast wel even verschijnen, hè? 

Brasserie 2050 


Hoe kunnen we de 10 miljard mensen op onze aardkloot in 2050 van voedsel voorzien? Het restaurant van de toekomst probeert samen met de bezoekers van Horecava een oplossing te bedenken. Brasserie 2050 stipt voedseldilemma’s aan door te koken met ingrediënten die de toekomst vormgeven. Door te laten proeven van ingrediënten met een lage CO2-uitstoot of een laag waterverbruik, schotelt Brasserie 2050 een maaltijd voor waar je nog lang over nadenkt. Elk gerecht is een vertaling van een dilemma. En elk dilemma leidt tot een goed gesprek. 

BrewDog Beer School & Pop-up restaurant 

Voor de bierliefhebbers zijn de heren van BrewDog ingevlogen uit Schotland. In hun Beerschool leren ze je alles over deze goudgele rakkers. Ze leren je om bier te proeven met al je zintuigen, of juist zonder. Ze laten je de wereld ontdekken van de ‘no-low’, de bieren met weinig tot geen alcohol. En voor de lekkere trek hebben ze ook nog een pop-up restaurant gebouwd. Daar serveren ze hun mac & cheese, chicken wings, truffelfriet en (vega)burgers, met een bijpassend BrewDog biertje natuurlijk. 

Vegan Masters 


‘Weer zo’n trend’, we horen het je denken. Alleen is vegan geen trend. Volgens de Vegan Masters is vegan een evolutie. Het is de toekomst. Zij laten je zien dat een burger helemaal geen vlees hoeft te bevatten. En dat een pizza ook prima kan zonder buffelmozzarella. Gewoon door de gerechten te ‘veganizen’. En dat proef je (niet). 

Grand Café 

Wat is een horecabeurs zonder café? Niet veel. Daarom is er als ontmoetingsplek op de Horecava een grand café ingericht met koffie, hapjes en genoeg lekkere stoelen om een gesprek aan te knopen over alles waarmee je je zintuigen hebt geprikkeld. 

Customization 


Customization is onderdeel van het Trendlab van Horecava. Beantwoord vijf vragen over jezelf en ontdek welke cocktail en bite bij jouw profiel passen. Customization heeft daarnaast van zes mensen DNA afgenomen. Op basis daarvan presenteren ze op maandag 13 januari het persoonlijke menu van deze zes personen. Interessant, toch? Dat vinden wij ook. 

Marketing Breakfast Club 

Netwerken: dit decennium zal het alleen nog maar belangrijker worden. Op woensdag 15 januari brengen de Horecava en Foodservice XS je in één ochtend weer op de hoogte van ‘Social Brand Impact’. Ze geven je inspiratie, laten je je netwerk verbreden en geven een podium aan sprekers van onder andere Fritz Kola en De Vegetarische Slager. Koop hier wel van tevoren een ticket voor, want vol = vol. 

Het interactieve personeelsplein 


Het interactieve personeelsplein is een plein voor alle personeel gerelateerde kwesties. Laat je matchen met vacatures aan de vacaturewand, doe een persoonlijkheidstest van jou en je team of volg een korte training over het aantrekken en behouden van werknemers. Voor ieder wat wils! 

Wine professional 2020 

Wijnen, wijnen, wijnen. Wine Professional 2020 staat dit jaar ook weer volledig in het teken van wijn. Volg een Wine College met masterclasses over de jongste wijntrends, proef van wijnen die worden geproduceerd in koelere streken dan gebruikelijk of vindt de beste wijnen uit de lagere prijsklassen. En dat alles onder begeleiding van ervaren sommeliers, wijnproducenten, -journalisten en -importeurs. 

Netwerktool


Niet echt iets waar je langs kunt lopen, wel iets dat je kunt downloaden. In de Horecava-app is sinds half december een netwerktool te vinden die jou matcht aan waardevolle exposanten en bezoekers. Hoe? Als een soort Tinder voor netwerken. Je toont je interesse in de ander. Is er een match? Dan kun je met elkaar chatten en eventueel een afspraak inplannen om elkaar te ontmoeten tijdens Horecava. Misschien zien we je wel verschijnen in onze matches… We zijn benieuwd!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste smashburgers in Rotterdam: hier eet je ze

Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.