Een échte Napolitaanse pizza? Die vind je alleen bij De Pizzabakkerij

De Pizzabakkerij is nog maar één jaar open en nu al zo succesvol dat de zaak uitgebreid is. Hoog tijd voor ons om weer eens langs te gaan.

8 Nov 2016 Anouk Ama

blogger Anouk houdt van geschiedenis, schrijven en koken. En van mensen. En dus combineert zij ze alle vier in haar blogs, waar ze de creatieve breinen áchter al die mooie horeca-ideeën in Rotterdam portretteert.

Restaurant toevoegen aan favorieten

De Pizzabakkerij

Burgemeester Baumannlaan 165A, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: West Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 8 Nov 2016

Een échte Napolitaanse pizza? Die vind je alleen bij De Pizzabakkerij

Een jaar geleden ging De Buik langs bij Simon in Overschie om echte Napolitaanse pizza’s te proeven. Simon had toen net zijn ‘Pizzabakkerij’ geopend en wilde Nederlanders kennis laten maken met een ander soort pizza: een krokante rand met een zachte bodem, alleen verse producten en echte Italiaanse passie. Het resultaat? Enthousiaste gasten en een flinke uitbreiding van De Pizzabakkerij. Tijd voor ons om weer eens langs te gaan.


Simons zaak is door de uitbreiding bijna twee keer zo groot. Het blauwe neonlicht van de gevel doet niet gelijk denken aan een pizzeria, maar de uitstraling past wel bij de stijl van het interieur: traditioneel, maar trendy, precies zoals Simon het wilde. Een jaar na opening is hij nog steeds blij dat hij zijn eigen zaak is begonnen: ‘Waarom zou je voor een baas werken als je ook voor jezelf kunt werken? Zwaar is het zeker, maar toch haal je er meer energie uit.’

Italiaanse pizzadozen


Hoogtepunt is nog steeds de houtoven. De grote tombe, versierd met vrolijk mozaïek, is het eerste wat je ziet bij binnenkomst. Pizza’s worden hier op traditioneel Napolitaanse wijze bereid: in een door houtblokken verwarmde oven worden de pizza’s af en toe opgetild en gedraaid. Aan de muur hangen dan ook verschillende spatels. ‘De hitte loopt op tot 450 graden, daardoor zijn pizza’s binnen 90 seconden klaar’, vertelt Simon.

De Pizzabakkerij loopt goed en is populair. Daarom werkt Simon samen met bezorgdiensten als thuisbezorgd.nl. Jammer genoeg ging dat in eerste instantie nog niet altijd goed. ‘Tijdens het ritje koelden de pizza’s te veel af, waardoor de zachte bodem zompig werd. Mensen thuis klaagden over kleffe pizza’s en het Napolitaanse idee kwam niet tot zijn recht.’ Maar Simon is hard bezig geweest om hier een oplossing voor te vinden. ‘We hebben in Italië pizzadozen laten ontwikkelen met een speciaal warmhoudfolie aan de binnenkant, waardoor de pizza ook na het ritje nog smaakt zoals hij hoort.’ 

Groot compliment


Simon gaf vorig jaar ook al toe dat zijn concept een gok was; hij twijfelde of Nederlanders de Napolitaanse pizza wel konden waarderen. Een jaar later lijkt zijn twijfel onterecht. Naast de Italianen zit de zaak ook vol met Nederlanders die speciaal voor de pizza’s met zachte bodem en verse ingrediënten komen. Toch is het concept nog niet helemaal geaccepteerd; sommige gasten vinden de pizza’s te weinig belegd. Dat vindt Simon jammer: ‘Ze begrijpen jammer genoeg niet dat de verhoudingen zo horen, dat hierdoor de smaken het meest tot hun recht komen.’ Gelukkig snappen de meeste Nederlandse gasten het wel. 

Hoewel mensen om de hoek hun pizza soms laten bezorgen, komen de Italianen werkelijk overal vandaan om Simons pizza’s te eten. ‘Een tijd terug kwamen hier twee Italianen uit Delft eten en die waren helemaal weg van onze pizza’s. Zij hebben De Pizzabakkerij vervolgens in hun ‘Italianen-in-Delft-Facebookgroep’ aangeraden en sindsdien hebben we grote aanloop van Italianen. Dat zij Napels herkennen in mijn pizza’s is fantastisch. Een groter compliment kan ik niet krijgen.’

Volgend idee


Hoewel de uitbreiding net rond is, staat het volgende idee alweer in de kinderschoenen. Simon wil naast de standaardmaat een kleinere pizza gaan aanbieden. ‘De standaardmaat blijkt voor veel mensen toch net te groot, dan kan een kleiner formaat de oplossing zijn.’ Als dat dan vervolgens ook rond is, moet er tijd vrij gemaakt worden voor een veel groter project: ‘Door de uitbreiding zitten we nu op een hoek en in de zomer hebben we lang zon. Wat is er dan mooier dan een groot terras waar mensen na hun pizza een echt Italiaans ijsje kunnen eten?’ 

Dat is dus alvast een voorproefje van de zomer. Maar eerst moeten we nog de winter door en dat kan heel goed in de uitgebreide binnenzaak. Want naast originele pizza’s heeft De Pizzabakkerij ook nog eens uitstekende huiswijnen en goede espresso’s. Mocht je nu nog niet overtuigd zijn, dan helpt dit misschien: vanaf Rotterdam Centraal is het maar 15 minuutjes fietsen. Dus, adiamo!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen