Zalmroze en elegant, zo zijn de trendy rosé van Wijnbeurs.nl deze zomer

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als eerste de lichte rosé: Numéro 20 ofwel '20'

1 Aug 2025 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

Zalmroze en elegant, zo zijn de trendy rosé van Wijnbeurs.nl deze zomer

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Deze wijnen kunnen de lezers van de Buik meteen bestellen voor een mooie voordelige prijs. We beginnen met de elegante zalmroze rosé. Want die wil iedereen hebben deze zomer.

Lees snel hieronder verder over de rosé wijntrend van dit moment of bestel deze elegante 'Numéro 20' meteen hier.

Rosé uit de Provence

​De trend in rosé is de laatste jaren die van lichte, haast zalmkleurig roze kleur. Bij voorkeur komend uit de Provence. Dat is niet voor niets, daar komen, zo menen ook de kenners, de mooiste rosés vandaan. Hier zorgt het trio van een zonnig klimaat, de ligging vlakbij zee en de kalkrijke grond van de Provence voor een geweldige wijnen. 

Coteaux d’Aix-en-Provence heet het wijngebied, waar ook deze ’Numéro 20’ of ‘Vingt’ rosé vandaan komt. Dat is het meest westelijke wijngebied van de Provence, de regio waar bijvoorbeeld de schilder Paul Cézanne zijn beroemde landschappen schilderde.

Wil je deze elegante rosé 'Numéro 20' bestellen, dat kan hier.

De rosé van nu is licht, elegant en onweerstaanbaar

Misschien weten we het nog wel; zo’n vijftien jaar geleden waren de rosés niet zalmroze maar knal- en dieprood van kleur en kwamen deze vaak uit Spanje, Italië of Chili. Inmiddels is de lichte zalmroze kleur van rosé de norm van de markt en de mooiste rosé’s komen uit het zuiden van Frankrijk. 

Werd er destijds een beetje lacherig gedaan over rosé en nog wel eens afgedaan als ‘limonade’ Inmiddels is iedereen het erover eens dat rosé ook een serieuze wijn kan zijn. De reden daarvoor is simpel; wijnmakers nemen rosé serieus en besteden veel meer aandacht aan het produceren van de wijnen dan voorheen. 

Provence: de belangrijkste wijnstreek voor de lichte rosé

belangrijkste wijnstreek voor de zalmkleurige rosé is Provence. Daar komt ook deze ’Numéro 20’ of ‘Vingt’ rosé vandaan, om precies te zijn van Coteaux d’Aix-en-Provence. Gemaakt van de druiven cabernet sauvignon, cinsault en grenache. 

Hier proef en ruik je het verse rode fruit en de invloeden van de wijngaarden bij de zee. Van framboos tot aalbes, een toefje meloen tegelijk met een klein zuurtje van grapefruit en een snufje van die ziltige mineraliteit. 

Numéro 20 is een elegante wijn in een minimalistisch jasje die je natuurlijk heerlijk als aperitief voor het eten kunt drinken, maar ook onweerstaanbaar is bij veel zomerse gerechten.

​De perfecte wijn voor salades, vis en curry

De ’Numéro 20’ rosé laat zich prima combineren met salades, zo is de klassieke salade niçoise zo’n beetje de perfecte partner van deze rosé. Maar dit is een wijn die zich met nog veel meer gerechten laat combineren. Met een gegrild visje, zoals een mooi stukje rode mul, zalm of tonijn van de barbecue. 

Maar de wijn gaat ook perfect met koude gerechten zoals een gazpacho, een tomatensalade of een vitello tonnato. Zelfs bij meer pittige Aziatische gerechten zoals bijvoorbeeld een Indiase viscurry slaat ’Numéro 20’ geen raar figuur. Het fruitig karakter en het kleine zuurtje van de wijn pakt het lichte pittige karakter en romigheid van de curry perfect op.

Tip om je fles rosé snel te koelen

Dat je een rosé niet op kamertemperatuur moet serveren hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar je moet de wijn ook zeker niet te koud serveren, want dan verliest de wijn zijn elegantie en smaak. Dan proef je alleen maar een koud drankje met alcohol. 

De beste temperatuur is 6-8 graden, dus doe de fles een uurtje of 2-3 voordat je het gaat drinken in de koelkast. Als je dat vergeten bent hebben we een tip om je wijn snel te koelen; vul een ijsemmer (of emmer) met blokjes ijs, wat water en een flinke scheut zout en draai de fles een paar keer, en je zult zien dat deze binnen 5 minuten lekker fris gekoeld is.

​De Buik zomerwijnen

De Buik maakt je het deze zomer, samen met wijnbeurs.nl, nog lekkerder met een speciaal pakket met drie trendy zomerwijnen. Met daarin natuurlijk de Numéro 20, lichte rosé uit de Provence. Maar ook Midnight Fever Rouge, een fruitige rode wijn, die je gekoeld het beste drinkt en de Damasco Pecorino, een eigenwijze witte wijn, uit Italië.

Normaal zijn deze drie wijnen €33,46, maar ‘De Buik - lezers’ betalen de speciale prijs van €26,97 voor de drie zomerse wijnen.
Liever alleen Numéro 20 bestellen? Geen probleem! Voor slechts €9,99 per fles (in een pakket van 3) haal jij deze zomerse wijn in huis.

Klik hier om direct te bestellen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.

De Proef op de Sommelier met: Emy Koster

Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.

Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.