Dit wil je niet missen: lees hier alles over editie 3 van de Buik Magazine

De 3e editie van de Buik Magazine is gelanceerd en we praten je bij over deze superdikke glossy vol mooie verhalen over de foodcultuur in onze vier steden.

4 Dec 2025 Team de Buik

blogger Team de Buik

Dit wil je niet missen: lees hier alles over editie 3 van de Buik Magazine

De derde editie van de Buik Magazine is gelanceerd en hier praten we je bij over deze superdikke glossy vol mooie verhalen over de foodcultuur in onze vier steden: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. 

Editie 3 van de Buik Magazine: warmte voor de donkere dagen

Eind 2024 rolde de eerste editie van de Buik Magazine van de drukpersen. Een jaar – en een tweede editie van ons magazine – verder, presenteren we vol trots alweer de derde editie van het stijlvolle papieren zusje van deze site. Het magazine is binnen een jaar een vaste waarde geworden, voor de leden van Club de Buik, de ondernemers en professionals van de Garde van de Buik en voor alle andere liefhebbers van verhalen over de lokale foodcultuur.

Inspiratie en leesplezier

Deze editie duiken we in de gloed aan kleuren en smaken die de late herfst, de winter en het vroege voorjaar brengen. We bieden warmte voor de donkere dagen. 

Als (vaste) bezoeker van de site weet je dat we hier altijd het laatste horecanieuws brengen én lokale foodcultuur uitdiepen met verhalen over ondernemers, professionals en liefhebbers die ertoe doen in de stad. 

Ons magazine inspireert tot hetzelfde, maar dan in een langzamer ritme, met meer aandacht en ruimte. We nemen je erin mee op gastronomisch avontuur of spiegelen je lokaal comfort food voor, net wat je nodig hebt om de winter door te komen (ja zelfs die lange maartmaand als de terrassen alweer lonken). 

Op stevig papier gaan we de diepte in en geven we een momentje zaligheid, los van alle afleiding om je heen. Met veel beeld en meeslepende teksten warmen we je op en zetten we je op het goede, en vooral smakelijke, spoor.

Sneak peek: welke verhalen kun je verwachten?

We zetten deze smaakmakers in het zonnetje in ons de Buik Magazine. Te beginnen met vier dubbelinterviews met chefs uit onze vier steden, die draaien om smaak en de warmte van de keuken. Voor Amsterdam Timo de Beurs (van Café Wu) en Kaji But (van Sea Palace), voor Den Haag Alan de Vries (van Cru) en Reza Permadi (van Berempah), in Rotterdam François Geurds (van zijn gelijknamige sterrenrestaurant) en Daniella Jáuregui Jeri (bekend van haar geweldige Peruaanse empanadas) en in Utrecht Pranee Chinnasr (van Yum Saap) en Mari Pitkänen (van Kasvio).

Ook is er aandacht voor twee eigenzinnige messenmakers, die tot het uiterste gaan voor het perfecte mes en voor de wereld van culinaire wintersport op het hoogste niveau, nemen we een kijkje achter de schermen bij twee private chefs en een butler, gaan we paddenstoelen plukken én leer je alles over matcha.

Bewaarexamplaar boordevol restauranttips

In onze vier steden zien we bij de mensen thuis en in de horeca de eerste twee edities van de Buik Magazine nog overal liggen. De magazines zijn goed om te bewaren. De verhalen zijn eigentijds maar ook tijdloos.

Minstens zo belangrijk: ze staan vol met tips voor de leukste restaurants, bars en koffietentjes. Uiteraard met aandacht voor Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht, maar ook ver erbuiten. 

Wil jij een magazine bestellen?

Voor jezelf of om cadeau te geven? Ja dat kan natuurlijk. Het makkelijkst is om lid te worden van Club de Buik. Dan krijg je niet 1 maar 2 magazines per jaar (en nog een flink aantal andere voordelen, zoals elke maand een exclusieve premium nieuwsbrief in je inbox en als eerste toegang tot onze events). Lid worden van Club de Buik kan hier.

Ben je al lid van Club de Buik? Dan hoef je niks te doen. Dan valt deze zomerse editie gewoon bij je in de brievenbus.

Wil je voor iemand anders het magazine bestellen of ons magazine ontvangen zonder lid te worden van Club de Buik? Dat kan ook: online bestellen kan hier! 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Nieuw aan de Honigerdijk: Colette, een mediterraanse zaak waar je thuiskomt

Dit weekend opent Colette aan de Honigerdijk. Het wordt een zaak met Mediterraanse invloeden, goede wijnen en service met een lach.

Dankzij deze Rotterdammers haal je alles uit je (culinaire) reis naar Japan

Heb jij Japanplannen, lees dan snel verder hoe je het meest uit je reis haalt, ook culinair, met behulp van Rotterdamse reisbureau Buitenlandsche Zaken.

Deze restaurants openden in het tweede halfjaar van 2025 in Rotterdam

De Buik blikt terug op het tweede halfjaar van 2025, en welke mooie restaurantopeningen wij weer mee hebben mogen maken in Rotterdam.