De Buik is een serie podcasts begonnen over ondernemen in de wereld van eten en drinken, tijdens de coronacrisis. Wij willen laten zien wat er gebeurt bij in de wereld waar wij zo nauw mee verbonden zijn. Voor nu, om een kijkje achter de schermen te geven bij iedereen die zo hard werkt en moeilijke keuzes moet maken. Voor later, als we terugblikken op deze periode en ons afvragen: hoe was het eigenlijk toen. De zesde gast is Charlotte Kleyn: food historica, auteur van het boek Luilekkerland en columnist voor Het Parool.
Charlotte is de geschiedenis ingedoken en heeft opgezocht hoe crisis eten er vroeger uitzag. Ze heeft verhalen van het beleg van Parijs in de 19e eeuw, vertelt meer over de oorsprong van hamsteren en komt met een opvallende vondst: tijdens de pest gingen mensen of heel devoot leven of echt losbandig leven, alsof het einde der tijden nabij was. Dus als je op je balkon zit met je wijntje en je kaasje of als je keihard aan het hometrainen bent om fit te worden, je bent net als de mensen in de Middeleeuwen.
Luister de podcast hieronder of in de podcast van je smartphone.

Omslagfoto: Cora Hendriks