Petra vertelt over media, eten, Amsterdam en Friesland

Een speciale serie podcasts van de Buik over de corona-crisis. De zevende aflevering is met Petra Possel, radiopresentator bij Mangiare en recensent voor het NRC Handelsblad.

24 Apr 2020 Gijsbregt Brouwer

blogger Gijsbregt is mede-oprichter van de Buik, foodtrendwatcher en podcast host

Petra vertelt over media, eten, Amsterdam en Friesland

De Buik is een serie podcasts begonnen over ondernemen in de wereld van eten en drinken, tijdens de coronacrisis. Wij willen laten zien wat er gebeurt bij in de wereld waar wij zo nauw mee verbonden zijn. Voor nu, om een kijkje achter de schermen te geven bij iedereen die zo hard werkt en moeilijke keuzes moet maken. Voor later, als we terugblikken op deze periode en ons afvragen: hoe was het eigenlijk toen. De zevende gast is Petra Possel, bekend als presentator van Radio Mangiare, recensent van NRC Handelsblad in Amsterdam, podcastmaker en auteur van meerdere boeken.

Petra vertelt met haar kenmerkende radiostem over Radio Mangiare, over de podcasts die ze maakt en over recenseren voor NRC Handelsblad. Ook het verschil tussen leven in de grote stad en het platte (Fries)land komt aan bod. Ze geeft een inkijkje in het leven van radio maken tijdens een "intelligente lockdown" en vertelt over de food media in een wereld zonder horeca. Ook geeft ze maar liefst drie tips voor goed eten afhalen in Amsterdam.

Luister de podcast hieronder of in de podcast van je smartphone.


Omslagfoto is van Paul Weijenberg

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Charlotte Kleyn vertelt over eten tijdens de pest en oorlog

Een speciale serie podcasts van de Buik over de corona-crisis. De zesde aflevering is met Charlotte Kleyn, food historica, columnist voor Het Parool en schrijver.

Nieuwe stap voor Rose Tieleman en Osteria Liz

Rose Tieleman heeft Osteria Liz verkocht en gaat nu horeca ondernemers helpen bij hun conceptontwikkeling. Liz blijft bestaan, onder nieuwe eigenaren.

Kaj Gorgels over de pijlsnelle opmars van Drippy’s

Drippy's is niet zomaar een burgertent. Binnen 8 maanden zijn er drie zaken en worden er Drippy Raves georganiseerd, en er zit nog veel meer aan te komen.