Podcast Uit eten met de Buik: kijkje in de keuken van Who This Freddy's

De podcast Uit eten met de Buik geeft je een kijkje in de keuken. De eerste editie gaan we langs bij Who This Freddy in Rotterdam-West.

13 Jan 2020 Zara Ruisch

blogger Zara komt uit het Zeeuwse Middelburg maar is sinds kort inwoonster van Rotterdam. Ze heeft een grote liefde voor eten maar koken kan ze niet, dus gaat ze het liefst elke dag uiteten. Voor haar opleiding redactioneel medewerker loopt zij nu 9 maanden stage bij de Buik.

  • 13 Jan 2020

Podcast Uit eten met de Buik: kijkje in de keuken van Who This Freddy's

Uit eten met de Buik, de podcast die jou meeneemt naar de lekkerste restaurants en voorstelt aan de beste chefs, zodat jij weet waar je moet eten. In deze aflevering gaan we langs bij Quincylino Rigters en Brian Khaw van Who this Freddy's in Rotterdam-West. We eten hun signature dish: kimchi honey butter burger.

Als mede-oprichter van de Buik en foodliefhebber krijgt Gijsbregt Brouwer dagelijks de vraag: “Waar moet ik nou echt gaan eten?” In elke aflevering van de podcast gaat hij langs één van zijn favoriete restaurants, zodat jij volgende keer precies weet waar je moet gaan eten.  

Podcastaflevering de Buik

De afleveringen zijn te beluisteren via Spotify, Soundcloud, Google Podcast en Apple Podcast of hieronder. Vergeet je niet gratis te abonneren op de podcast, zodat je geen aflevering mist. 

Uit eten met de Buik podcast 

Tijdens de allereerste aflevering van de podcastserie Uit eten met de Buik gaan we naar één van de favoriete streetfoodtenten van Gijsbregt namelijk Who this Freddy’s . Dit restaurant zit op de Vierambachtsstraat in Rotterdam-West en staat onder andere bekend om zijn heerlijke kipgerechten. Dit is ook de reden dat veel Rotterdammers, onder andere Gijsbregt, hier zo graag komen.  

Signature dish Freddy’s 

Het gerecht dat de heren voor Gijsbregt gaan bereiden is de kimchi honey butter burger, dé signature dish van Freddy’s. Maar voordat Gijbregt mag genieten van dit populaire gerecht, neemt hij een kijkje in de zaak en praat hij met twee van de drie eigenaren, Quincylino en Brian.  


Het eerste wat Gijsbregt opvalt in het restaurant is dat er veel posters aan de muur hangen, waarover de eigenaren vertellen: “Wij zijn zelf hele erge hip-hop liefhebbers, vandaar dat we dat ook in de zaak hebben laten terugkomen. Onze gerechten zoals de chicken & waffel en de hotwings hebben we vermengd met onze favoriete albumcovers.”  

Tijdens de rondleiding door de zaak is Gijsbregt erg benieuwd geworden waar nou al die gerechten worden bereid. Om die brandende vraag te beantwoorden nemen de eigenaren hem mee naar de kelder waar zich de kleine keuken bevindt. Hier vertelt Brian over de gerechten die elke dag weer met liefde worden klaargemaakt. “Voor ons ligt onze beroemde butter milk chicken, een butter milk chicken is eigenlijk kip gemarineerd in karnemelk en daar doen we ook een aantal kruiden bij zodat het heel smaakvol wordt.” 

Who this Freddy’s? 


De heren bespreken de manier van werken in de keuken en gaan aan tafel zitten. Gijsbregt vraagt de eigenaren het hemd van het lijf over hun geliefde zaak, onder andere over de vraag wie is ‘Freddy’. Deze vraag krijgen de mannen van het restaurant erg vaak. Het wordt uitgebreid besproken in de podcast. “Wij zijn eigenlijk gewoon Freddy’s. Voordat we onze zaak hebben geopend, hebben we een cateringservice gehad, daarbij hadden wij als concept Freddy de eend. Tot de dag van vandaag staan wij bekend als Freddy’s als het gaat om eten”, aldus de eigenaren. 

Etenstijd 

Na het uitgebreid gehad te hebben over de naam, de eigenaren zelf en het menu is het tijd om de Kimchi honey butter burger klaar te maken. Nadat de kip 24 uur lang gemarineerd is leggen de heren stap voor stap uit hoe deze populaire burger bereid wordt, zoals zij het zelf zeggen “we’re gonna fry some chicken”. Gijsbregt kijkt aandachtig toe hoe de burger stap voor stap wordt opgebouwd. En dan is het tijd om die eerst hap te nemen. Dat Gijsbregt de burger goed vindt smaken is nog zacht uitgedrukt. “Dit is echt zo heerlijk, ik zit met zoveel plezier te eten , ik neem nog even een hap hoor.” Hij weet het zeker, Freddy’s is en blijft één van zijn vaste zaken. 

Hoofdfoto: Mike Willeijns

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste smashburgers in Rotterdam: hier eet je ze

Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.