Podcast Uit eten met de Buik: kijkje in de keuken van COCO

De podcast Uit eten met de Buik geeft je een kijkje in de keuken. In de derde editie gaan we langs bij COCO.

27 Jan 2020 Zara Ruisch

blogger Zara komt uit het Zeeuwse Middelburg maar is sinds kort inwoonster van Rotterdam. Ze heeft een grote liefde voor eten maar koken kan ze niet, dus gaat ze het liefst elke dag uiteten. Voor haar opleiding redactioneel medewerker loopt zij nu 9 maanden stage bij de Buik.

Podcast Uit eten met de Buik: kijkje in de keuken van COCO

Uit eten met de Buik, de podcast die jou meeneemt naar de lekkerste restaurants en voorstelt aan de beste chefs, zodat jij weet waar je moet eten. In deze aflevering gaan we langs bij het Caribische restaurant COCO op de Hoogstraat en spreken we met eigenaresse Manuela Goncalves Tavares. We eten haar signature dish: de pindasoep.

De afleveringen zijn te beluisteren via Spotify, Soundcloud, Google Podcast en Apple Podcast of hieronder. Vergeet je niet gratis te abonneren op de podcast, zodat je geen aflevering mist.

Uit eten met de Buik podcast

In de derde aflevering van Uit eten met de Buik gaan we langs in de tropische zaak van Manuela: COCO. Hier serveren ze echt comfortfood en staan ze bekend om de pindasoep. Deze wordt door Gijsbregt zelfs omschreven als “een iconisch gerecht in Rotterdam”. Boven is het kleurrijke restaurantgedeelte, maar beneden is het “alsof je een nachtclub binnenloopt uit vervlogen tijden” door de donkere kleuren, neonverlichting en DJ-booth. Ook bevindt zich hier de kleine keuken van COCO.

​Passie voor koken


Het duurt wel even om pindasoep te bereiden dus haalt Manuela snel de pan tevoorschijn en gaat aan de slag. Er worden twee soorten pindasoepen bereid: vegan en kip. Terwijl de eerste paar ingrediënten in de pan worden gedaan, praten Gijsbregt en Manuela over haar passie voor koken. “Ik heb mijn passie voor eten toch wel meegekregen van Herman den Blijker”, vertelt Manuela. Door haar moeilijke puberjaren is Manuela van elke school waar zij op zat weggestuurd. De koksschool wilde Manuela nog een kans geven en zo is zij tijdens haar stage terecht gekomen bij De Engel (het toenmalige restaurant van Herman, red.). Na jaren ervaring te hebben opgedaan in verschillende keukens, heeft Manuela ontdekt dat soul food en de Caribische keuken echt haar ding zijn.

​De pindasoep

Na een tijdje bakken en fruiten pakt Manuela de blender en maakt alles tot een geheel. De volgende stap is de kokosmelk, een blikje per pan. Dan is het tijd voor het hoofdingrediënt: de pindakaas. Er wordt flink geroerd in de twee pannen, omdat anders de soep niet mooi geboden wordt. “De pindasoep is een Surinaams gerecht wat al heel lang bestaat. Toen wij Toko94 (het vorige restaurant van Manuela, red.) begonnen, wilden wij heel graag pindasoep op de kaart maar het lukte ons niet om dat voor elkaar te krijgen. We hadden een kok, Joey, zijn vader woonde in Suriname en hij is toen naar Nederland gekomen om ons te leren hoe we de perfecte pindasoep konden maken”, vertelt Manuela. Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan de pindasoep vertelt Manuela over haar toekomstplannen met COCO. Zo gaan zij onder andere de vrouwelijke DJ’s op de voorgrond zetten en zijn er plannen voor een soulfestival.

​Tijd om te proeven

Voor Gijsbregt zijn neus wordt de befaamde pindasoep van COCO opgediend. “In eerste instantie smaakt de soep natuurlijk naar pinda. Heel langzaam daar achteraan proef je een beetje dat peperige, dat spicy wat hem zo typisch Manu’s pindasoep maakt. Dit is niet te doen zo lekker.”


Eerdere podcasts van "Uit eten met de Buik"

Héroine met Michael Schook staat hier.

Freddy's met Quincylino Rigters en Brian Khaw vind je hier.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Robert Bettenbroek 8 Mrt 2020, 12:05

Ik ben pas de pindasoep wezen proeven. En er is geen woord gelogen aan dit stuk. De soep was zoooooo lekker

Lees ook deze verhalen
Podcast Uit eten met de Buik: kijkje in de keuken van Héroine

De podcast Uit eten met de Buik geeft je een kijkje in de keuken. In de tweede editie gaan we langs bij Héroine.

Dit zijn de tien beste terrassen volgens Rotterdam, stem nu op jouw favoriet!

Welk terras verdient jouw stem in de zoektocht van Ondernemen010 en de Buik naar het mooiste terras van 2025?

Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.