Uit eten met de Buik, de podcast die jou meeneemt naar de lekkerste restaurants en voorstelt aan de beste chefs, zodat jij weet waar je moet eten. In deze aflevering gaan we langs bij Héroine in het centrum van Rotterdam en spreken we met chef en mede-eigenaar Michael Schook. We eten hun signature dish: Een salade van schorseneer met lavasmayonaise en wat blauwe kaas, afgemaakt met een gel van sambai azijn.
De afleveringen zijn te beluisteren via Spotify, Soundcloud, Google Podcast en Apple Podcast of hieronder. Vergeet je niet gratis te abonneren op de podcast, zodat je geen aflevering mist.
Uit eten met de Buik podcast
Voor de tweede aflevering van de podcastserie Uit eten met de Buik gaan we langs bij een restaurant van topkwaliteit met een Rotterdamse twist, namelijk: Héroine. In dit wat luxere restaurant gelegen in Het Industriegebouw werken ze zonder kaart en geef je je helemaal over aan de wensen van de chef. Dit maakt voor veel mensen een bezoekje aan Héroine een bijzondere avond. Michael Schook en Eva Eekman mogen met trots zeggen dat zij de eigenaren zijn van dit Rotterdamse restaurant.
Typisch Héroine
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen vraagt Gijsbregt nieuwsgierig naar de signature dish die Michael voor hem klaar gaat maken. De salade van schorseneer in combinatie met de bijzondere ingrediënten lavasmayonaise, blauwe kaas en een gel van sambai azijn klinkt goed in de oren. “Dat is typisch Héroine! Verrassende combinaties, uitgesproken smaken, er gebeurt veel op je bord en ook in je mond. Ik kan echt niet wachten!”, vertelt Gijsbregt.
Een kijkje in de keuken

Maar voordat er geproefd mag worden van dit veel belovende gerecht, nemen we eerst nog een kijkje in de keuken. Op het moment dat Gijsbregt en Michael de keuken inlopen zijn er nog vier andere chef bezig met hun werk, allemaal bij hun eigen plekje. Zo staat er bijvoorbeeld iemand bij de vlees- en visbereiding en iemand bij de groentes. Gijsbregt kijkt zijn ogen uit en vertelt dat deze keuken volgens hem echt helemaal af is.
Wat het meest aanspreekt in deze keuken is dat je de bar en het restaurant kan inkijken. Terwijl Michael de schorseneren aan het klaarmaken is op de barbecue vertelt hij over zijn carrière en zijn passie voor koken en dat hij helemaal niet zo van de ‘signature dish’ is: “Eigenlijk is het hele menu mijn signature dish. Als je een hap neemt worden je zintuigen getriggerd en dat vind ik een mooie beleving qua eten.”
Die mooie beleving blijft bij de gast niet onopgemerkt en er wordt Michael dan ook vaak naar zijn ambities gevraagd: “Mensen vragen wel eens vaker of wij niet voor een ster willen gaan. Nou zou ik niet per se zo zeggen dat wij voor een ster gaan, wij hebben de ambitie om gewoon een heel hoog niveau neer te zetten en we doen dingen op onze manier.”
Tijd om te proeven
Het gerecht waar Gijsbregt zo naar uit keek is eindelijk klaar. Hij beschrijft uitgebreid wat er voor hem op het bord ligt en neemt daarna zijn eerste hap. Hoe hij dit heeft ervaren, hoor je in de podcast.
Alle podcasts zijn te vinden via de bekende podcastkanalen: Spotify, Soundcloud, Google Podcast en Apple Podcast.
Eerdere aflevering met Freddy's staat hier.