Alweer de derde editie van de Buik Live is een feit: op woensdag 20 november kwamen 30 gelukkige lezers van de Buik samen bij SHIN, net om de hoek van koopgoot, om te proeven van Japanse smaken en te leren over Japanse gewoonten. Ze genoten niet alleen van de acht gangeen en bijzondere sakes, maar ook van de interviews met de ondernemers achter SHIN en hun Japanse chef.
Check hier alle foto's, door Rick Arnold, van de eerste editie van de Buik Live.
Editie 3 van de Buik Live

De Buik Live is de live evenementenreeks van de Buik. We beginnen in Rotterdam, maar later komen ook de andere steden van de Buik aan bod. Dit najaar waren we al bij Bar Bù en Mangiare. De derde editie was in de moderne izakaya van Tony en Nanako Huang: SHIN. Er was maar plek voor dertig lezers van de Buik en deze editie was dan ook binnen een paar dagen uitverkocht.
Het gezelschap was divers, waarbij er enkele eters ook bij een van de eerdere edities aanwezig waren. De Buik Live slaat aan dus.
Op het menu: omakase in acht gangen

Tony en Nanako hadden samen met hun chef Kaoru een zeer verfijnd Japans menu samengesteld, dat in acht gangen veel van de Japanse klassiekers aantikte. Zo was er een dashisoep op smaak gebracht met bonitovlokken, een sashimi van tonijn en de bekende Japanse gefrituurde kip, karage. Pronkstukken van het menu waren de jacobsschelpen uit Hokkaido en de geweldige A5 wagyu afkomstig uit Kogashima.
SHIN is ook bekend om haar matcha, dus bij het dessert kon er gekozen worden voor huisgemaakt matchaijs.
Veel extra's

De Buik Live is als de Buik van Rotterdam, maar dan live, dus er was veel ruimte voor verhalen, achter de schermen inzichten en een kijkje in de keuken (en dat kon letterlijk, want SHIN heeft een open keuken). Gastheer Tony vertelde over zijn zaak en de wens om met originele Japanse producten te werken. Gastvrouw Nanako gaf een kort college over Japanse eet- en drinketiquette en ging bij de tafels langs om voor te doen hoe iedereen goed kon eten, met stokjes of juist keurig kon drinken.
De chef vertelde over haar interpretatie van Japanse smaken en hoe ze om gaat met Japase gerechten en ingrediënten vanuit de buurt waar ze vandaan komt in Japan. Ook was er veel aandacht voor sake, zowel over de afkomst, over de bereidingswijze, als over de eerdergenoemde etiquette.
Dank voor de avond

Deze avond had geen succes kunnen zijn zonder de bijdrage van het hele team van SHIN. Dank aan Nanako, chef Kaoru en Tony en hun hele team.
Hou ons in de gaten voor editie 4 (en word lid van Club de Buik)
Binnenkort meer nieuws over de volgende editie van de Buik Live en de eerste editie van de Buik Live buiten Rotterdam. Als jij als eerste in aanmerking wil komen voor het bestellen van tickets voor de volgende edities, word dan lid van Club de Buik, dan vis je nooit achter het net.
Foto's: Rick Arnold