De allereerste editie van de Buik Live is een feit: op maandag 26 augustus kwamen meer dan 80 lezers van de Buik samen bij Bar Bù in het Scheepvaartkwartier om te proeven van vier bijzondere gangen van de keukenbrigade van de Frans-Chinese restobar. Ze genoten niet alleen van de gerechtjes en de dranken, maar ook van de interviews met de ondernemers achter de zaak en hoorden alles over de laatste foodtrends.
Check hier alle foto's, door Rick Arnolds, van de eerste editie van de Buik Live.
De allereerste de Buik Live

De Buik Live is de nieuwe evenementenreeks van de Buik. We beginnen in Rotterdam, maar later komen ook de andere steden van de Buik aan bod. Dit najaar zijn er vier evenementen, waarbij een brede selectie van de Rotterdamse restaurants op de Buik wordt aangedaan. De kick-off was Bar Bù en in de sfeervolle bar boven en het chique restaurant beneden hadden zich meer dan 80 culinaire en gastronomische liefhebberrs verzameld.
Onder hen ook een flink aantal horeca-professionals en -ondernemers, waardoor er een mooie sfeer was voor een geïnteresseerd publiek. Bovenal werd er veel genoten van al het lekkers.
Op het menu: de Frans-Chinese sterren en één nieuw gerecht

Executive chef van onder meer River Bar en Bar Bù, Merijn Sips, had met gastheer Christiaan Bergers en de keukenbrigade een uitgekiend menu samengesteld. Zo waren dimsum, waarvan je de productie, het 'vouwen', live kon aanschouwen, was er een char siu zeebaars en een veel geprezen dorade die gevlinderd was gegrilld. Uiteraard was er een (dubbel!) dessert en er waren extra's, onder meer kaviaar en kreeft.
Ook presenteerde Sips een geheel nieuw gerecht: een gefrituurde dumpling gemaakt van rijstedeeg, gevuld met varkensworst en garnaal, waar praktisch alle 80 gasten positief op reageerden.
Veel extra's

Oprichter van de Buik Gijsbregt Brouwer interviewt executive chef Merijn Sips
De Buik Live is als de Buik van Rotterdam, maar dan live, dus er was veel ruimte voor verhalen, achter de schermen inzichten en een kijkje in de keuken (en dat kon letterlijk). Gastheer Bergers vertelde over ondernemen, van nul zaken, naar een zaak (River Bar), naar twee zaken. Chef Sips legde uit waar zijn culinaire inspiratie vandaan komt en hoe zijn brigade, inclusief dumplingchef, hem ondersteunt met de ontwikkeling van nieuwe gerechten.
Als klap op de vuurpijl dook 'wine dude' Ian van Eck in de geschiedenis van Chinese wijn. Ook ging food trendwatcher (en Buik-oprichter) Gijsbregt Brouwer in op het succes van de restobar en legde hij uit waarom de Veerhaven het meest gastronomische gebied van Rotterdam aan het worden is. Robin Bravenboer, die met Sips en Bergers, in River Bar en Bar Bù onderneemt, en die bekend is van vele iconische Rotterdamse zaken (en bekende horeca in Barçelona heeft) gaf toelichting op echte gastvrijheid.
Dank voor de avond

Deze avond had geen succes kunnen zijn zonder de bijdrage van het hele team van Bar Bù, maar ook dankzij de leveranciers die hun steentjes hebben bijgedragen:
Editie 2 is 24 september bij Mangiare
De Buik organiseert nog drie de Buik Live dit najaar. De eerstvolgende is op 24 september bij Mangiaire op de Van Oldebarneveltstraat en staat helemaal in het teken van de klassieke, rustieke Italiaanse keuken. Lees hier meer of bestel direct tickets.
Foto's: Rick Arnold