De tweede editie van de Buik Live zit er op en wat was het gezellig. Op dinsdag 24 september kwamen 50 lezers van de Buik samen bij Mangiare aan de Oldebarneveltstraat om te proeven van de klassiek Italiaanse keuken in al haar glorie. Deze editie van de Buik Live stond niet alleen in het teken van mooie rustieke en kraakverse gerechten, maar ook van ondernemersverhalen, uitleg over ingrediënten en, inderdaad, een verhaal over de aubergine.
Check hier alle foto's, door Rick Arnold, van de tweede editie van de Buik Live.
Editie twee: de Buik Live bij Mangiare

Genieten bij de ontvangst van prosecco en oesters
De Buik Live is de nieuwe evenementenreeks van de Buik. We beginnen in Rotterdam, maar later komen ook de andere steden van de Buik aan bod. Dit najaar zijn er vier evenementen, waarbij een brede selectie van de Rotterdamse restaurants op de Buik wordt aangedaan. De kick-off was Bar Bù in augustus, editie twee was in september in Mangiaire en de volgende editie bij SHIN is al uitverkocht. Editie vier maken we binnenkort bekend.
Met 50 liefhebbers werd tijdens deze editie van de Buik Live genoten van de rustieke Italiaanse keuken. Onder hen ook een flink aantal horeca-professionals en -ondernemers, maar ook veel thuiskoks, fans van de Italiaanse keuken en levensgenieters in het algemeen.
Op het menu: van antipasti tot tiramisu

Een deel van de beroemde antipasti van Mangiare
Het keukenteam onder leiding van Marlous van Schouwen en Aggy Kan had flink uitgepakt. Na de entree met oesters en een bubbel, volgden de beroemde antipasti planken, die voor de gelegenheid een extra brede selectie lekkers omvatten. Daarna kwam een vers bereide ravioli van Pastaqueen Donatella. De vulling met gepofte biet en ricotta stond nog niet eerder op de kaart en viel in zeer goede smaak bij de eters. Naast de hardloper spaghetti uit het kaaswiel, volgden twee schitterende hoofdgerechten, zeewolf en saltimbucca.
Uiteraard was er ook een echt Italiaanse dessert om af te sluiten: tiramisu, limoentaart én natuurlijk limoncello.
Verhalen achter de schermen

Aftrap van de avond met Buik-oprichter Gijsbregt Brouwer en Mangiare-ondernemer Aggy Kan (uiterst rechts)
De Buik Live is net als de Buik van Rotterdam, maar dan live, dus er was veel ruimte voor verhalen, achter de schermen inzichten en een kijkje in de keuken (en dat kon letterlijk). Gastvrouw Aggy Kan vertelde over haar ondernemersreis in Rotterdam, die al twintig jaar speelt. Dat deed ze met de nodige Rotterdamse humor en bescheidenheid. Chef Marlous Schouwen legde uit waar haar culinaire inspiratie vandaan komt en hoe het team meewerkt aan nieuwe gerechten.
Verder waren er optredens van Pastaqueen Donatella die toelichting gaf op de perfecte pasta voor thuis. Sustainable chef Sheila Struyck vertelde over de kracht van groente in de Italiaanse keuken en zette daarbij de aubergine in het zonnetje, tot grote hilariteit van de gasten van de Buik Live.
Dank voor de avond

Sheila Struyck vertelt over de vele kwaliteiten van groenten
Deze avond had geen succes kunnen zijn zonder de bijdrage van het hele team van Mangiare, maar ook dankzij de leveranciers die hun steentjes hebben bijgedragen:
- Pastaqueen: voor acht (!) verschillende soorten pasta
- G&B Foodmarkt: voor de oesters
- Sheila Struyck: lees op haar site ook over haar aankomende boek
- en alle gasten die deze eerste avond aanwezig waren
Editie 3 is bij SHIN (uitverkocht)
De Buik organiseert nog twee keer de Buik Live dit najaar. De editie bij SHIN over de traditionele Japanse keuken en sake is helaas al uitverkocht. De vierde editie wordt snel bekend gemaakt. Lees hier meer.
Foto's: Rick Arnold