De Buik Live komt met een derde editie bij SHIN. SHIN is een izikaya waar volledig authentieke Japanse gerechten worden geserveerd, met veel nadruk op sake en Japanse cocktails. Deze editie vindt plaats op woensdag 20 november en ben je benieuwd naar wat je allemaal kunt verwachten? Lees dan snel verder.
Wil je meteen tickets bestellen (het aantal is zeer beperkt), klik dan hier.
Heb je je tickets al besteld en zie je ze niet, check dan je spam of neem contact met ons op.
Live meemaken waarover de Buik schrijft
Met de Buik Live krijg je de kans om live mee te maken waar wij over schrijven. De experts van de Buik nemen je mee uit eten naar de smakelijkste restaurants van de stad. Daar krijg je een kijkje in de keuken, hoor je de verhalen achter de gerechten & wijnen en proef je zelf hoe bruisend de Rotterdamse foodcultuur is.
Lees hier over onze eerste editie bij Bar Bù.
Hier kun je meer lezen over de tweede editie bij Mangiare.
Live bij SHIN op woensdag 20 november

Deze zomer en dit najaar organiseren we vier de Buik Live evenementen en we hebben op 26 augustus afgetrapt bij Bar Bù met een geweldig diner met vier gangen en heel veel extra's én mooie dranken erbij. Op 24 september is de tweede Buik Live bij Mangiare aan de Oldenbarneveltstraat, waar Italiaans genoten wordt. Op woensdag 20 november zijn we bij de Japanse tapasbar SHIN van Nanako en Tony aan de Rodezand achter de Meent.
Niet veel Rotterdammers kennen SHIN, maar de kleine Japanse zaak ligt midden in het centrum, vlakbij de koopgoot. SHIN is een izakaya, de Japanse versie van een eetcafé met fantastisch eten en drinken. Ze bieden de typische vorm van Japanse gastvrijheid en bekende en minder bekende Japanse gerechten, daarbij ligt de nadruk op het eiland Shizuoka, waar Tony en Nanako hun vis, saké, sencha, en matcha vandaan halen. Uiteraard zijn ze ook bekend om hun bereidingen van het bijzonder zachte rundvlees: wagyu.
SHIN staat ook bekend om de mooie klassieke cocktails, waar ze zelf een draai aan hebben gegeven, en de diverse Japanse whisky's en sake. Ook de recent zeer populaire matcha heeft plek bij SHIN.
Bij de Buik Live zullen we kennismaken met de Japanse foodcultuur (uiteraard ook door te proeven van Japanse gerechtjes) en vertellen Nanako en Tony over hun ondernemersverhaal in een kleinschalige vorm. Ook zal hun Japanse chef vertellen over hoe hij te werk gaat en is er veel aandacht voor de Japanse eet- en drinkcultuur.
Wat kun je precies verwachten bij de Buik Live bij SHIN?

Hoe ziet het programma er uit voor de Buik Live bij SHIN op 20 november? We zetten hieronder wat je in grote lijnen kunt gaan verwachten van deze avond.
- Vanaf 19:00 zijn de Buik Live gasten welkom bij SHIN.
- Verwacht een heerlijk 8-gangen diner met traditionele Japanse gerechten zoals gegrilde wagyu beef uit Japan of verse kip karaagé met yuzu kosho en bijpassende sake (optioneel wijn-pairing of non-alcoholisch als alternatief).
- Eigenaren Nanako en Tony worden door Gijsbregt Brouwer geïnterviewd over hun ondernemersverhaal en er is veel aandacht voor de Japanse keuken, eetcultuur en foodtrends.
- Nanako en Tony delen alles over de Japanse etiketten en over de soorten sake (junmai, ginjo en daiginjo.
- Er worden mooie foto's en video's gemaakt van de Buik Live en er volgt een verslag op de kanalen van de Buik van Rotterdam.
Zo ben je er ook bij!
Er is een beperkt aantal tickets voor deze avond, die zijn hier te bestellen. Het geheel, inclusief al bovenstaande, kost €105 per persoon. Tickets zijn te verkrijgen per tafels van twee. Wees er snel bij, het is een klein en wat exclusiever evenement.
Bestel je tickets hier via onze ticketshop.
Foto's door Tessa Hoogenboezem