CuliNESSE: culinaire cadeautjes aan het strand

CuliNESSE is jarig en dat wordt gevierd. Het strand van Nesselande is drie dagen lang the place to be voor muzikaal en culinair minnend Rotterdam.

18 Aug 2015 Maran Eva Smit

blogger Rechtsfilosofe die graag schrijft en dan het liefst over eten en drinken.

CuliNESSE: culinaire cadeautjes aan het strand

De Zevenhuizerplas is vanaf donderdag 20 augustus drie dagen lang het epicentrum van culinair en muzikaal minnend Rotterdam. Op het strand van Nesselande vindt de jubileumeditie plaats van CuliNESSE, een prima mix van muziek, cultuur en – nog veel belangrijker – een line-up van toprestaurants.

Nog leuker: CuliNESSE bestaat vijf jaar en pakt daarom extra uit. Qua restaurants zien we een aantal oude bekenden terug dit jaar, vergezeld door een aantal nieuwe (voor CuliNESSE uiteraard) gezichten. Ook nieuw deze editie is een CuliNESSE-kroeg, waar vijf soorten speciaalbier van de tap worden geschonken. Geen foodtrucks tijdens het festival: alle restaurants zijn te vinden in hun eigen tijdelijke strandtent. En tapasliefhebbers opgelet: fingerfoods worden hier geserveerd met invloeden uit Spanje, Griekenland, Italië en Turkije. Ook vind je tijdens CuliNESSE verfijnde Aziatische hapjes en kleine gerechtjes uit de modernere keuken.

Hieronder lees je wat je zoal vindt op het festival. Wij gaan alvast richting Nesselande!

Asian Glories

Een vertrouwde naam in Rotterdam; al 17 jaar verrast Asian Glories haar gasten met vernieuw(en)de gerechten en seizoensgebonden producten. Kevin Fan staat al voor de vierde keer op dit mooie festival en serveert hapjes uit de verfijnde Aziatische keuken, zoals met de hand gevouwen dim sum, oesters en andere lekkernijen.

Obba Lounge

Waan je in Mediterrane sferen bij Obba Lounge, het favoriete restaurant van onze burgemeester. Ze zijn specialist op het gebied van mezze’s; kleine gerechtjes vergelijkbaar met tapas of antipasti, maar bij Obba Lounge serveren ze die hapjes met een Turkse touch.

Hemel op aarde

De hemel op aarde vind je normaal gesproken in Kralingen, maar vanaf donderdag tijdelijk ook op CuliNESSE. Ze serveren smaakvolle tapas met passie bereid, en dat proef je. Sluit je ogen en voor je het weet bevind je je in een Mediterraans stadje aan de Middellandse zee in plaats van op het Nesselande strand.

Hit – eten en drinken

Hit wisselt hun uniek gelegen plek op het recreatieschap Hitland te Nieuwerkerk a/d IJssel ook even in voor een strandtent in Nesselande. Hit heeft een uitgebreide en moderne menukaart die elke drie maanden verandert, zodat de gerechten altijd bij het jaargetijde passen.

Van S – Wijn & Tapas

Er bevindt zich straks nog zo’n fijne zaak uit Nieuwerkerk a/d IJssel aan het strand van Nesselande. Bij Van S ben je even écht in Spanje, met 20 open wijnen en meer dan 40 soorten Spaanse tapas.

De nieuwkomers:

Restaurant Allure

Een vertrouwde plek in de Entrepothaven op de Kop van Zuid. Bij Allure koken ze met liefde en serveren ze met kleur. Met verrassende wijn-spijs combinaties, champagnetrolley en uitgebreide kaaswagen- je zou gek zijn als je niet even langsgaat.

De Nieuwe Polderkeuken

De Nieuwe Polderkeuken komt uit Stolwijk om precies te zijn, op steenworp afstand van Gouda, midden in het polderlandschap. Ze werken samen met leveranciers uit de buurt. Streekproducten pur sang dus. Met een speciale vermelding voor de Stolwijker kaas.

De Prins van Terbregge

De Prins van Terbregge zet haar gasten al jaren hoogstaande wijn-spijs combinaties voor, waarvan het hoofdingrediënt teamwork is. Ze beginnen elke dag met nul-nul en knokken om hun gasten het beste voor te schotelen. Daarnaast hebben ze bij De Prins meer dan 200 wijnen die (vrij uniek in Nederland) per glas geschonken worden.

Gratis naar CuliNESSE?

Ook zo'n trek gekregen? Op de redactie van De Buik hebben we tickets liggen voor het uitverkochte evenement. Vul onderstaand formulier in en maak kans op twee kaartjes. Wij hebben alvast mooi weer besteld.

DEZE WINACTIE IS INMIDDELS AFGELOPEN

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Uit ons magazine: van de polder tot Sumatra - chefs over geur, herkomst en echte smaak

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.

Casa Thai opent een tweede locatie met focus op Thais comfort food

Casa Thai heeft een tweede vestiging geopend op de Eendrachtsweg, met een focus op Thais comfortfood.

Trakteer een stadsgenoot: Warm bakkie voor de stad brengt licht in de donkere dagen

De Buik en Rotterdamse Warme Winter Weken lanceren Warm bakkie voor de stad: doe ook mee en deel de warmte deze decembermaand