Op stap met... De IJssalon

Wist je dat je bij deze drie bijzondere zaken desserts met ijs van De IJssalon kunt proeven?

17 Okt 2024 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

Op stap met... De IJssalon

Dat het huisgedraaide ijs van De IJssalon populair is, daar kun je niet omheen. Kijk maar naar de rijen in hun winkels. Maar wist je dat je ook tijdens een avondje dineren zomaar een bol op je bord kunt aantreffen? De IJssalon levert ijs aan meerdere restaurants in Rotterdam en omstreken, die daar graag hun desserts mee verrijken. De een neemt vooral populaire, bestaande smaken af, de ander krijgt ijs van eigen receptuur geleverd.

De Buik en De IJssalon nemen je mee op stap langs drie van deze restaurants, om te laten zien welke originele gerechten ze creëren met het ijs: van spannende gerechten met tomatensorbet tot aan een bruidstaart van ijs.

Xin


Bij Xin vind je de bijzondere Yunnan Style Tomatoes op de kaart. De tomatensorbet van De IJssalon, in combinatie met een zoetzure dressing, geeft het gerecht een frisse, verrassende twist. Bij het dessert Exotic Fruit gaat de perensorbet van De IJssalon prachtig samen met een rozengelei: een lichte, verfijnde afsluiting van de maaltijd. Maar de topper is toch wel de Sesame Jian Dui - een gerecht dat net zo interessant smaakt als dat ‘t klinkt. Sesamnbolletjes van kleefrijstmeel zijn gevuld met chocolade. Het rijke, rode vanille-ijs van De IJssalon benadrukt de perfecte balans tussen zoet en hartig.

JACK


Bestel je een dessert bij JACK, dan is de kans groot dat je een bol van De IJssalon op je bord treft. Het restaurant is namelijk groot fan van dit versgedraaide ijs, en dan met name van de smaken vanille, aardbei, kokos en citroen. Die laatste smaak komt standaard bij de huisgemaakte cheesecake. Ook tijdens evenementen pronkt JACK graag met het lekkers van De IJssalon, geschept vanuit een speciale kar.

Meerenbos


Bij de toetjes van Meerenbos zit áltijd wel een bol ijs van De IJssalon. De smaken worden afgestemd op de desserts én op de seizoenen, maar er gaan vooral liters vanille, aardbei, mango, citroen, rum-rozijnen en boerenjongens doorheen. Het mango-ijs wordt bijvoorbeeld gebruikt in het mangotoetje, samen met huisgemaakt dadelgebak en mangomousse, maar ook in het dessert van witte chocolade en Oreo. Vier je hier je bruiloft? Dan kun je zelfs kiezen voor een ijsbruidstaart, huisgemaakt met ijs van De IJssalon.

Rottedijk 13-A Bleiswijk

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Ban Nok brengt de ziel van de Thaise keuken naar de Bergselaan

De Buik sprak met Kim en Rik (van Bistrot-Bar Frère) over de recent geopende Bistro Ban Kok, waar smaken en herinneringen uit Thailand generaties verbinden.

Wereldhavendagen 2025: ontdek wat er te doen is én waar je wilt eten

Van 5 tot en met 7 september 2025 viert Rotterdam de 48ste editie van de Wereldhavendagen. Lees hier wat er te beleven valt en waar je wilt eten.

De beste kapsalon van Rotterdam volgens de lezers van de Buik

Friet, shoarma, gesmolten kaas, salade en knoflooksaus: dit zijn de beste kapsalons van Rotterdam volgens de lezers van de Buik van Rotterdam.