Lucy Lou: cocktails, tequila en Latijns-Amerikaans streetfood

De menukaart van Lucy Lou is gevuld met Latijns-Amerikaans comfort food, aangekleed met kleurrijke cocktails en natuurlijk tequila en mezcal.

5 Nov 2025 Joël de Kock

blogger Joël werkt voor een importeur als specialist in whisky en gin. Gastvrijheid en het proeven van mooie dranken is zijn passie.

Lucy Lou: cocktails, tequila en Latijns-Amerikaans streetfood

Al jaren een vast gezicht op het Vredenburg: Lucy Lou, waar alles in het teken staat van Latijns-Amerikaans streetfood. In een ‘stoute setting’, meldt de website van het restaurant. De menukaart bestaat uit makkelijk te delen comfort food. De Buik ging langs en proefde een tafel vol smakelijke bites en spannende cocktails.

Kleurrijke gevel


Wie door Zuid-Amerika reist, ziet direct de vele kleurrijke koloniale gebouwen. Cartagena in Colombia en Oaxaca in Mexico zijn twee prachtige voorbeelden. Bij Lucy Lou aan het Vredenburg wordt de toon gezet door de turquoise gevel en de gele luifel. Ook het ogenschijnlijk vervallen bord op straat kan zomaar een verwijzing zijn naar een lokale cantina in een Mexicaans dorp. Binnen is de sfeer intiem. De bar met een indrukwekkende selectie Mexicaanse dranken is een plaatje. We proeven een dwarsdoorsnede van het menu: Latijns-Amerikaanse bites en cocktails. 

We beginnen met Lucy’s Michelada en de Englishmen in Mexico. De eerste is een frisse Bloody Mary gemaakt met onder andere tequila en Corona. De tweede is een kruidige en bloemige gin-tonic. 

Dan komen de eerste gerechten. Avocado shell is een smash van guacamole en chili sin carne. Ja dat klopt, chili zonder vlees en bijzonder goed uitgewerkt. De shrimp ceviche is precies zoals je ‘m graag wilt hebben, met bijpassende zoete aardappelchips. Dan komen corn ribs; gezoet met een kruidige bang bang sauce: een aanrader. 

Pisco sour


Pisco is een sterkte drank, gedestilleerd uit druiven, die oorspronkelijk uit Chili of Peru komt. Voeg daar limoensap, suikersiroop en een foamer aan toe, geef dit een shake, en je hebt een friszure Pisco Sour. 

Dan de Smokey Paloma. Een gewone Paloma - met tequila en grapefruit - is niet rokerig, maar deze variant met mezcal wel. Erbij krijgen we een fish taco. Die ervaren we als een warme deken, het ideale comfort food. 

De mushroom tostada is knapperig en heeft een zoete BBQ-bite. De birria taco is de verrassing van de avond, gemaakt met jackfruit. Waar de Zuid-Amerikaanse keuken sterk leunt op vleesgerechten, serveert Lucy Lou een aantal alternatieven die zeer geslaagd zijn. 

Tequila en mezcal bij Lucy Lou

Dan komt er een spannende proeverij. Lucy Lou heeft de grootste tequila- en mezcal-collectie van Utrecht. Veel van deze Mexicaanse dranken worden gemaakt door artisanale producenten. We krijgen vier varianten te proeven die totaal van elkaar verschillen. Van fruitig tot rokerig tot aards. Bij een bezoek aan Lucy Lou mag je dit zeker niet missen.

Mexicaanse Espresso Martini

Als afsluiter is er een Mexicaanse Espresso Martini: de EsMexa, gemaakt met een koffielikeur op basis van tequila. De desserts passen er goed bij. De Mexican Mess van meringue, rood fruit en mascarpone, lepelt heerlijk weg. Lucy’s churros met chocolade, vanilleijs en stukjes Oreo is een ware guilty pleasure.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Uit ons magazine: Keukenprinses Julia Nona brengt Sicilië naar Den Haag

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met de Siciliaanse eigenaresse en chef van Nona in Den Haag.

Bar Basta: op z’n Italiaans genieten in hét horecastraatje

Bar Basta in Utrecht serveert Italiaanse shared dining met klasse. Geniet van burrata, vitello tonnato en topwijnen in de levendige Drieharingenstraat.

Restaurant Concours en café Concours: zoek de verschillen

Restaurant Concours in Utrecht biedt fine dining met seizoensproducten, verfijnde gerechten en topservice. Proef de beignet of dineer bij de wine & foodbar.