Verhalen

Dagelijks schrijft de Buik journalistieke verhalen over de bloeiende foodcultuur van Utrecht. Hier vind je foto's, interviews en video's, maar ook nieuws, restaurantervaringen en handige lijstjes.

Laatst geplaatst
Uit ons magazine: mind the tourist traps: dit zijn de beste adresjes vlakbij toeristische hotspots

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over per stad de beste adressen in de buurt van toeristische hotspots.

Van wijn tot thee en sake: de succesnummers van De Proefacademie

De Proefacademie heeft het grootste aanbod cursussen, proeverijen en workshops over drank in Utrecht. Dylan de Vries: ‘’Zeg maar van beginners tot nerds.’’

De Buik tipt: deze wijnadventskalender voor de winterse maanden

De Buik tipt de Wijnbeurs adventskalender als een origineel cadeau voor de feestdagen om te geven (of te krijgen). 12 kleine flesjes om te ontdekken.

Alles lekker losjes in eet- en wijnbar PJAY

PJAY is een eet- en wijnbar van Jac Rijks en Yora Galjaard – van Rosie – zonder reserveringen. Op de hoek van de Biltstraat en de Wittevrouwensingel

Uit ons magazine: holistische cuisine: high-end cateraars veroveren de horeca (en al jouw zintuigen)

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over de holistische cuisine.

Uit ons magazine: broodjes zijn de nieuwe trend in Amsterdam

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over de beste broodjes in Amsterdam.

Meest gelezen
Leon Mazairac: "Nieuwe koers voor restaurant Karel 5"

Topkok Leon Mazairac is terug in Utrecht. Samen met souschef Jent van Cappelle bestiert hij de keuken van restaurant van Grand Hotel Karel V.

De Dichterswijk wil door met de Pomp

De eigenaar van de grond, een projectontwikkelaar, wil het tijdelijke contract niet verlengen. Maar gemeente en buurtbewoners willen dat de Pomp doorgaat.

Utrecht culinair op de kaart

Verhalen over de Utrechtse foodcultuur delen we met de Buik van Utrecht graag met jullie. Want zeg nou zelf: culinair Utrecht mag best wat meer op de kaart!

De fijnste terrassen net buiten de stad

Ook net buiten de stad zijn er genoeg plekken waar het goed toeven is op het terras. Dus trek je wandelschoenen of skeelers aan, of pak de fiets.

Vet: snackbars en eettentjes na het stappen

Columnist Mascha Lammes trapt af met wat toch als een soort afvoerputje van de horeca wordt gezien: snackbars waar je na afloop van het uitgaan heengaat.

De wereld aan whisky vind je bij The Malt Vault

The Malt Vault heeft single malts uit elk land. Deze prachtige speakeasy bar verstopt in een werfkelder aan de gracht is een bezoek zeker waard.