Verhalen

Dagelijks schrijft de Buik journalistieke verhalen over de bloeiende foodcultuur van Utrecht. Hier vind je foto's, interviews en video's, maar ook nieuws, restaurantervaringen en handige lijstjes.

Laatst geplaatst
‘Rauwe poptempel’ Tivoli getransformeerd tot sfeervol Union House

Union House opent in de voormalige poptempel aan de Oudegracht een restaurant met binnentuin en op het balkon een wijnbar met uitzicht op het podium.

Plantaardig restaurant Kasvio verkast naar Wittevrouwenstraat

Kasvio gaat verhuizen, op 29 oktober opent Mari Pitkänen haar deuren van de nieuwe locatie op de Wittevrouwenstraat.

10 x de lekkerste belegde broodjes van Utrecht

Een ode aan lekker belegde broodjes en waar in Utrecht je deze kan halen.

Atithi: authentiek Indiaas in een modern jasje

Bij restaurant Atithi geniet je van echt Indiaas eten met een moderne twist.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.

Wijnbar met de langste naam van allemaal

Muggen worden gegeten door vogels is de nieuwe wijnbar en nu al dé plek is voor organische wijnen, verrukkelijke gerechtjes én lekkere muziek.

Meest gelezen
Leon Mazairac: "Nieuwe koers voor restaurant Karel 5"

Topkok Leon Mazairac is terug in Utrecht. Samen met souschef Jent van Cappelle bestiert hij de keuken van restaurant van Grand Hotel Karel V.

De Dichterswijk wil door met de Pomp

De eigenaar van de grond, een projectontwikkelaar, wil het tijdelijke contract niet verlengen. Maar gemeente en buurtbewoners willen dat de Pomp doorgaat.

Utrecht culinair op de kaart

Verhalen over de Utrechtse foodcultuur delen we met de Buik van Utrecht graag met jullie. Want zeg nou zelf: culinair Utrecht mag best wat meer op de kaart!

De fijnste terrassen net buiten de stad

Ook net buiten de stad zijn er genoeg plekken waar het goed toeven is op het terras. Dus trek je wandelschoenen of skeelers aan, of pak de fiets.

Vet: snackbars en eettentjes na het stappen

Columnist Mascha Lammes trapt af met wat toch als een soort afvoerputje van de horeca wordt gezien: snackbars waar je na afloop van het uitgaan heengaat.

De wereld aan whisky vind je bij The Malt Vault

The Malt Vault heeft single malts uit elk land. Deze prachtige speakeasy bar verstopt in een werfkelder aan de gracht is een bezoek zeker waard.