De Buik introduceert eigen podcastserie: Uit eten met de Buik

De Buik introduceert een eigen podcast, waarin je wordt meegenomen naar de lekkerste restaurants en de beste chefs ontmoet.

28 Dec 2019 Zara Ruisch

blogger Zara komt uit het Zeeuwse Middelburg maar is sinds kort inwoonster van Rotterdam. Ze heeft een grote liefde voor eten maar koken kan ze niet, dus gaat ze het liefst elke dag uiteten. Voor haar opleiding redactioneel medewerker loopt zij nu 9 maanden stage bij de Buik.

  • 28 Dec 2019

De Buik introduceert eigen podcastserie: Uit eten met de Buik

Wij hebben heel leuk nieuws voor alle eetliefhebbers: de Buik komt met een eigen podcast. Uit eten met de Buik is de podcast die je meeneemt naar de lekkerste restaurants en voorstelt aan de leukste chefs, zodat jij weet waar je moet gaan eten. Maar er is meer. Zo krijg je als eerste nieuwtjes te horen uit de mond van de chef zelf, verklapt de chef geheime ingrediënten en nemen we je mee in de smaken en bereidingen. Er is een nadeel: we eten zelf alles op. 13 januari komt de eerste aflevering op Spotify, Soundcloud, Google Podcast en Apple Podcast, maar je kunt nu alvast naar de trailer luisteren. 

Uit eten met de Buik podcast 

Op de Buik kun je al zes jaar verhalen lezen over de bloeiende foodcultuur in de stad. De podcast wordt een toevoeging op deze verhalen. In de podcast Uit eten met de Buik neemt Gijsbregt Brouwer je letterlijk mee in de keuken van verschillende restaurants. Als mede-oprichter van de Buik en vooral foodliefhebber krijgt hij dagelijks de vraag: “Waar moet ik nou echt gaan eten?” In iedere aflevering gaat hij langs één van zijn favoriete restaurants, zodat jij volgende keer precies weet waar je moet gaan eten. Sterrenzaak of hamburgertent, het komt allemaal ter sprake in de podcast van de Buik. Bij ieder restaurant vraagt Gijsbregt de chef om zijn signature dish te maken, het gerecht dat zijn of haar verhaal vertelt.  

Elke podcastaflevering zal tussen de vijftien en twintig minuten duren, lekker kort dus. Hier is bewust voor gekozen vertelt Gijsbregt: “Je kan de podcast dan doorsturen naar je vrienden voordat je ergens gaat eten, even zelf luisteren om te beslissen of je er wel wil eten of onderweg naar het restaurant om in de stemming te komen.” Het is een vlotte podcast met veel energie, na het luisteren heb je veel informatie gekregen over het restaurant en de chef. “Ik heb in Nederland en daarbuiten nog geen podcast gevonden als deze, die echt ingaat op het restaurant en de chef”, licht Gijsbregt toe. De ambities zijn om deze podcastserie ook in andere steden op te pakken en misschien zelfs internationaal te gaan.  

Trailer 

Naar welke restaurants we gaan, dat houden we nog even geheim. Wel verklappen we alvast dat de eerste afleveringen online komen op 13, 20 en 27 januari. Luister hier alvast de trailer van Uit eten met de Buik om in de stemming te komen en vergeet je niet te abonneren! 


Eerdere podcasts van "Uit eten met de Buik"

Freddy's met Quincylino Rigters en Brian Khaw vind je hier.

Héroine met Michael Schook staat hier.

COCO met Manuela Gonçalvez Tavarez luister je hier.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Wereldse wintervieringen in de Markthal

In de Markthal proef je het wintergevoel van over de hele wereld. Of je nu feest viert met samosa’s en falafel of dumplings en noedels.

Eenheidsworst - Bemin het onbekende

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het over vergeten druivenrassen die volgens hem de komende tijd het verschil maken.

Uit ons magazine: mind the tourist traps: dit zijn de beste adresjes vlakbij toeristische hotspots

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over per stad de beste adressen in de buurt van toeristische hotspots.