Soffree on Fifty-Four is een aanwinst voor Oud-Beijerland

Het gezellige restaurant Soffree on Fifty-Four is een aanwinst voor het pittoreske dorpje Oud-Beijerland.

14 Jan 2016 Damini Bhugwansing

blogger Student met een voorliefde voor lychee thee en Festini perenijsjes.

Soffree on Fifty-Four is een aanwinst voor Oud-Beijerland

De Buik gaat graag de hort op om nieuwe keukens te ontdekken. Zo reisden we af naar het pittoreske dorpje Oud-Beijerland om Soffree on Fifty-Four een bezoek te brengen. Na een lekkere maaltijd en gezellige avond blijkt dit kleine doch gezellige restaurant een aanwinst voor het dorp.

Hartelijke ontvangst

Bij binnenkomst worden we vriendelijk begroet door de serveerster. Nadat zij onze jassen heeft aangenomen, wordt ons een tafeltje aangewezen in het restaurant dat aanvoelt als een gezellige huiskamer. Aan de muur hangt een plank vol bordspellen en tijdschriften. Ook staat er een sjoelbak voor de mensen die nog zin hebben in een spelletje na het eten. Op de achtergrond klinken vrolijke deuntjes waar je maar al te graag mee mee zou willen zingen. Ondertussen loopt Dennie Soffree, de eigenaar van het restaurant, rond om ervoor te zorgen dat alles naar wens is en het de gasten aan niets ontbreekt. Het is duidelijk te merken dat hij — en zijn team met hem — dit restaurant met passie runt.

Om je vingers bij af te likken


De vriendelijke serveerster legt ons uitgebreid het menu uit. Tot 16:00 wordt ontbijt en lunch geserveerd, maar wanneer wij bij Soffree on Fifty-Four aankomen, is het daar al te laat voor. Bij de voorafjes is het al moeilijk kiezen. De strijd gaat onder andere tussen handgemaakt olijvenbrood, bitterballen met mosterd en huisgemaakte calamares met knoflooksaus. De bitterballen zijn van Slagerij Schipper, die al jaren een begrip in Oud-Beijerland is en daarom ook de doorslag geeft. De smaak van de bitterballen? Om je vingers bij af te likken. Zeker in combinatie met de heerlijke mosterd die we erbij krijgen.

‘Net even wat anders’

Ook bij de keuze voor het hoofdgerecht wordt het ons moeilijk gemaakt. Soffree on Fifty-Four kenmerkt zich door een menu dat ‘net even wat anders’ is. Dit blijkt bijvoorbeeld door een runderhamburger met ijsbergsla, tomaat, ui,  dubbel Cheddar kaas, jalapeño pepers en huisgemaakte BBQ-saus. Ook de huisgemaakte falafelburger met bladspinazie, tomaat, ui, blauwe kaas en walnotenmayonaise doet ons watertanden. Om over de soepen, salades en pasta’s nog maar niet te spreken. De keuze valt op de falafelburger, geserveerd met Hoeksche friet en een salade, en een pasta met tijgergarnalen, chorizo, cherrytomaatjes, peterselie en een saus van citroen en Ketel One Vodka. De pasta wordt geserveerd met verse peper, pecorino — een Italiaanse kaas — en vers brood. Gelukkig is de wodka in de saus goed gedoseerd en niet overheersend. In beide proef je het enthousiasme en plezier van het team van Soffree on Fifty-Four.

De gastvrijheid in combinatie met de relaxte huiskamersfeer en heerlijke gerechten doet ons concluderen dat Dennie Soffree geslaagd is in het neerzetten van een gezellig restaurant. Hier komen we graag terug.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.