Villa Augustus in Dordrecht is een van de mooiste (hotel)restaurants die ons land telt, en het uitstapje vanuit Rotterdam dus méér dan waard.
De Bank is nieuw in Capelle a/d IJssel en, na restaurant Perceel, een tweede culinaire hotspot in onze buurgemeente. Lekker en gezond eten, en veel sfeer.
In een omgebouwde boerenschuur van boutique-restaurant Bavette eet je rundvlees van de hereford- en wagyu-koeien die grazen in de polder om de hoek.
Het Klaver 5-festival in Vlaardingen wil je de de jaren zeventig laten (her)beleven met muziek, yoga en barbecue.
Calvados is het Franse departement waar ze behalve cider en camembert - natuurlijk - calvados maken, die wordt gestookt van appels die er rijkelijk groeien
In de Oosterschelde zijn oesters met bosjes te plukken. Met een platte schroevendraaier bik je ze van de rotsen, waarna je ze gelijk naar binnen slurpt.
Mo Kruismans lievelingsgemeente van Nederland is Bonaire, intussen weet ze de beste plekjes te vinden.
Wanneer er in het oosten de eerste asperges geoogst worden, dan is het in Zeeland kreeftseizoen. Brasserie Vluchthaven heeft een speciaal kreeftenmenu.
Proeven van de Japanse keuken in Tokyo; van verse sushi op de vismarkt tot verschillende soorten sake in de Izakaya, een Japanse variant op de pub-eatery.
Ondertussen in Rome: Miriam Bunnik at 'strit fuds' en authentieke straatgerechten uit de oude volkswijken.
Geniet van de volgende voordelen: