Ondertussen in de Markthal: een Wereld van Smaak

De Wereld van Smaak van Carin Leenders-de Vries is het stralend middelpunt van de Markthal. Een eerste impressie.

30 Sep 2014 Sarah Schulten

blogger Sarah werkt als freelancer in de mode en kunstbranche. Haar passie is het vertalen van haar ideeu00ebn in foto, event of artikel.

Ondertussen in de Markthal: een Wereld van Smaak

Het begint met een Markthalunit vol felgekleurde appeltjes van oranje. Dan met de trap naar boven, om vervolgens aan te komen in de gigantische ruimte van De Wereld van Smaak een nieuw concept waar educatie van de consument en samenwerking voorop staan. De Wereld van Smaak oogt en voelt als een fysiek modern biologisch kookboek.

'Wat kan je allemaal met een appel,' vraagt culinair specialist Carin Leenders-de Vries mij. Ik ga er van uit dat ze niet 'opeten' als antwoord wil en luister verder. 'Wij laten hier zien wat mensen allemaal kunnen doen met eten. Om dit te bewerkstelligen hebben wij elke periode een ander product, nu dus de mandarijn. Met dit product maken wij 3 recepten die de klant kan kopen. Bijvoorbeeld quinoa-salade met komkommer, winterwortel, courgette en ui. Alle producten uit de recepten zijn te koop in de Markthal. Zo stimuleren wij samenwerking.'

Dat nu de appeltjes van oranje centraal staan, is een gelukkig toeval. Want morgen opent de koningin van oranje vanuit hier de Markthal officieelt. Zoals vandaag iedereen zich verzamelt bij De Wereld van Smaak om te praten te eten en te drinken, zo zie ik het concept voor me. Een schakelpunt in de Markthal, voor educatie, ontmoetingen, workshops en andere bijeenkomsten.

Foto Maarten Laupman

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Herfstsfeer in de Markthal: 10 x comfort food plekjes voor de koudere dagen

We delen een top 10 van comfort food plekjes tijdens de herfst in de Markthal: rijke bouillons, kruidige wereldkeukens en knusse plekken voor warme dranken.

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Van taco’s tot paloma’s: Botanero brengt kleur in de stad

Bij Botanero komt het beste van Rotterdam en Mexico samen. De Paloma steelt daar de show, maar de menukaart staat er harmonieus naast.