Nieuwe hotspot: Williams Canteen in het Witte de Withkwartier

Vanaf eind november kun je bij Williams Canteen de hele dag door plaatsnemen voor koffie tot cocktails en ontbijt tot diner.

11 Nov 2019 Valerie Bisterbosch

blogger Valerie is communicatie student en houdt ervan om regelmatig in Rotterdam nieuwe hotspots en leuke restaurants te ontdekken. Op deze manier kan haar liefde voor Rotterdam en goed eten het best gecombineerd worden.

Nieuwe hotspot: Williams Canteen in het Witte de Withkwartier

Dit all day concept met een knipoog naar de jaren '30 en een rauw Rotterdams randje moet een nieuw toevluchtsoord worden voor buurtbewoners, expats en toeristen. Eigenaren Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - slaan de handen ineen om met Mirjam van der Meijden, Niels van Wouwe en chef-kok Jip Boon een gloednieuw concept in de stad neer te zetten. Van koffie tot cocktails en van ontbijt tot diner. Deze zaak verandert mee met de dag en behoeftes van de gasten. De naam verwijst naar William Booth, oprichter van het Leger des Heils. Deze kantine met stijl moet een plek worden voor iedereen. 

Lokale producten 


Al weken wordt er gewerkt aan een eigen koffie speciaal voor Williams Canteen. Jamil vertelt: ”In samenwerking met Man Met Bril Koffie streven wij naar de perfecte koffie.” Niet alleen voor de koffie wordt er samengewerkt met een lokale leverancier, maar ook voor de kazen en het biologische vlees. Allerlei zelfgemaakte etenswaren worden ingeblikt en ook de cocktails worden gemaakt met huisgemaakte siropen. Zelfs een aantal signature cocktails worden ingeblikt, om op ieder moment van de dag een cocktail te kunnen serveren. Niels van Wouwe zal zijn cocktailkwaliteiten laten zien en proeven bij Williams Canteen. “De focus ligt op ambacht en kwaliteit”, licht Stefanie toe.

Huiskamersfeer

De bar met roze marmeren blad en de walnoten houten wand zijn een knipoog naar de jaren '30. Verder heeft het interieur een Rotterdams rauw randje, wat terug te vinden is in bijvoorbeeld de onafgewerkte muren. Aan de leestafel kun je verschillende lectuur verslinden, waaronder internationale kranten. Ook is er een platenspeler waar je als gast zelf een vinylplaat kan opzetten terwijl je van een koffie, cocktail of je diner geniet. 

De keuken van Williams Canteen 


Chef-kok Jip Boon van restaurant Dertien staat in de keuken van Williams Canteen. De gerechten hebben voornamelijk een Franse of Nederlandse basis gecombineerd met buitenlandse invloeden. Waaraan je hierbij moet denken, licht Jip toe: “Bijvoorbeeld Nederlandse bloemkool met mole (een Mexicaanse saus, red.).” Een deel is vegetarisch, maar als je trek hebt in een stukje vlees of vis kan dat ook. Uiteraard biologisch en van de lokale slager. De speciaal aangenomen pastry-chef zal zorgen voor versgebakken lekkernijen voor bij de koffie. Deze zullen - net als de koffie - ook voor take-away zijn.  

All day-concept


De zaak verandert met de dag mee, je kunt opstarten met een ontbijt, lunchen en ’s avonds zal er een aparte dinerkaart zijn. Voor een goede borrel en snack kun je op vrijdag- en zaterdagavond tot maar liefst twee uur ’s nachts plaatsnemen. Wil je nog een koffieshot in de nacht, dan kan dat. Kom je in de ochtend de kroeg uitgerold? Dan is Williams Canteen nog een optie voor ontbijt in het Witte de Withkartier, mét een cocktail erbij.

Het restaurant wordt nog volledig verbouwd. Eind november zal Williams Canteen openen aan de William Boothlaan.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Ban Nok brengt de ziel van de Thaise keuken naar de Bergselaan

De Buik sprak met Kim en Rik (van Bistrot-Bar Frère) over de recent geopende Bistro Ban Kok, waar smaken en herinneringen uit Thailand generaties verbinden.

Wereldhavendagen 2025: ontdek wat er te doen is én waar je wilt eten

Van 5 tot en met 7 september 2025 viert Rotterdam de 48ste editie van de Wereldhavendagen. Lees hier wat er te beleven valt en waar je wilt eten.

De beste kapsalon van Rotterdam volgens de lezers van de Buik

Friet, shoarma, gesmolten kaas, salade en knoflooksaus: dit zijn de beste kapsalons van Rotterdam volgens de lezers van de Buik van Rotterdam.