Nieuwe plant-based zaak in Rotterdam: “Dit wordt geen geitenwollensokken plek”

We krijgen er een hele speciale plantbased zaak bij in de Hoogstraat.

2 Mrt 2018 Charlotte Hamilton

blogger Een negentienjarig journalistiek student en foodie. Denkt ’s ochtends na over wat ze ’s avonds gaat koken. Ze heeft een studentenbudget maar geeft vervolgens al haar geld uit aan etentjes.

Nieuwe plant-based zaak in Rotterdam: “Dit wordt geen geitenwollensokken plek”

Er gingen al een tijdje geruchten door de stad dat de jongens van Venour een nieuwe zaak zouden gaan openen. Dat Noel en Uriah iets aan het bekokstoven zijn is zeker waar. Het duo opent dit keer geen kledingzaak, maar een 100% plant-based restaurant in Rotterdam. 

Venour


Op de Hoogstraat zit Venour, een creative collective. Noel en Uriah zijn echte alleskunners. Ze verkopen niet alleen kleding, maar ook concepten, muziek en ga zo maar door. Nu openen ze ook nog eens een restaurant. De informatie die we krijgen van de jongens is schaars. Noel: “We willen er nog niet veel over kwijt. We werken nog hard aan de nieuwe zaak en houden het graag spannend”. Wat we dan wel mogen weten? De nieuwe zaak, ook op de Hoogstraat, wordt een restaurant waar alleen veganistisch eten en drinken op de kaart te vinden is. Zoals we van ze gewend zijn, wordt zowel de kaart als het interieur, naar eigen zeggen, hip.

Vegan is niet stoffig 

“Het moet een thuishaven worden voor vegans”, vertelt Noel. Hij vindt dat er nog niet genoeg vegan zaken te vinden zijn in Rotterdam: “Er zijn genoeg plekken waar je vegetarisch eet of waar een deel van de kaart vegan is. Hier moet vegan eten een heel nieuw imago krijgen. Geen stoffige menukaart, geen afkeurend wijsvingertje van mensen die wel vlees eten. We willen gewoon fucking lekker vegan eten serveren”. Dat gaan de jongens op het begin alleen in de avond doen. “We focussen ons op diner, we krijgen een uitgebreide menukaart en daarbij serveren we bier, gin-tonics en vegan wijn. ” Wanneer ze de deuren openen kunnen ze ons nog niet vertellen, maar we houden je natuurlijk op de hoogte.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Het culinaire slotakkoord van Marco Somer bij De Harmonie

Marco Somer en Sabine Kromkamp stoppen na deze kerst met De Harmonie. De Buik blikt terug met ze, en vooruit.

De Stoofboot: stoofvlees, friet en een biertje op de Rotte

Bar Alaska en Rivercity slaan de handen ineen voor de Stoofboot. Een rondvaart over de Rotte met stoofvlees, dekentjes, goed gezelschap en een biertje.

Waarom een dagje Rotterdam begint en eindigt bij Hotel New York

De Buik heeft een route uitgestippeld voor een dagje Rotterdam, te beginnen bij Hotel New York, dan de Maas en het centrum van de stad als uitgangspunt.