Ron Blaauw’s Gastrobar on tour bezoekt Art Week Rotterdam

Tijdens Art Week Rotterdam verzorgen Ron Blaauw en Maitre Frederic lunch en diner om je vingers bij op te eten.

8 Feb 2017 Lisanne Brobbel

blogger Lisanne is student Food Marketing & Business. Stagiair bij de Buik van Rotterdam. Gek op sushi en risotto.

Ron Blaauw’s Gastrobar on tour bezoekt Art Week Rotterdam

Het is weer tijd voor de 18e editie van Art Week Rotterdam. Van 8 t/m 12 februari 2017 kun je je onderdompelen in kunst en cultuur. En er is ook een erg leuke culinaire invulling geregeld: Ron Blaauw’s Gastrobar on Tour heeft namelijk een speciaal driegangenmenu samengesteld tijdens Haute Photografie. Wij spraken met Ron Blaauw.

Haute Photografie is een nog niet eerder vertoond concept, waarbij gefocust wordt op het werk van de grootmeesters van de fotografiegeschiedenis tot de jongste en spannendste talenten van dit moment. Deze gehele collectie bestaat uit ruim 250 kunstwerken van meer dan 50 internationale kunstenaars. Verder is er een educatieprogramma, gecreëerd in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum, een boekenmarkt, en dus het full-service pop-up restaurant ‘Gastrobar on Tour’. Haute Photografie en Gastrobar on tour vinden plaats in de LP2 in het gebouw van Las Palmas op de Kop van Zuid. Ron Blaauw: ‘Rotterdam vind ik een geweldige moderne stad, die ook culinair in opkomst is. Het is mooi om op deze manier daar een onderdeel van te kunnen zijn.’

Ron Blaauw

Meesterchef Ron Blaauw gaf zo’n drie jaar geleden zijn twee Michelinsterren op om iets compleet nieuws te beginnen: Ron Gastrobar. Ron Gastrobar staat voor goed eten met perfecte service. Het Gastrobar-concept is al enige tijd goed bekend in Amsterdam, waar Blaauw inmiddels zijn vierde restaurant heeft geopend. Met Gastrobar on tour kan iedereen nu dus iedereen genieten van de kookkunsten van Ron Blaauw en zijn brigade.

Fotograaf: Alexander Sporre

Maitre Frederic

Gastrobar on tour wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Ron Blaauw en Maitre Frederic. Maitre Frederic heeft al meer dan twintig jaar ervaring in het organiseren van bijzondere momenten. Zij denken na over de locatie, de decoratie en de culinaire invulling. De chefs van Maitre Frederic en meesterchef Ron Blaauw werken samen om de meest prachtige creaties te verzinnen en uit te voeren voor Gastrobar on Tour. Ron Blaauw: ‘Maitre Frederic is voor ons de perfecte cateringpartner. Zij begrijpen ons ‘gastrobargevoel’ als geen ander en maken van elk feestje buiten de deur een volledige Ron Gastrobar-ervaring.’

Gastrobar on tour tijdens Art Week Rotterdam

Speciaal voor Art Rotterdam hebben de beide chefs een speciaal menu uitgedacht. Zo is er een driegangenlunch, inclusief begeleidende wijnen en koffie of thee voor €49,50 per persoon. ’s Avonds is er een viergangendiner, inclusief begeleidende wijnen en koffie of thee voor €69,50 per persoon. En helemaal leuk: als je reserveert via 010-8901060 o.v.v. Ron’s Gastrobar en de Buik van Rotterdam krijg je een heerlijk glas bubbels als aperitief aangeboden.

Hoofdfoto: Jesaja Hizkia

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit zijn de tien beste terrassen volgens Rotterdam, stem nu op jouw favoriet!

Welk terras verdient jouw stem in de zoektocht van Ondernemen010 en de Buik naar het mooiste terras van 2025?

Shake it like you mean it: 8 cocktailbars om deze zomer te bezoeken

Rotterdam barst van de plekken waar mixologie tot kunst is verheven. Samen met Sligro selecteerden we 8 cocktailbars waar je deze zomer niet omheen kunt.

Uit ons magazine: interview met Ron Blaauw

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Ron Blaauw, die vertelt over zijn carrière tot nu toe.