Update 6 april 2016: Francois Geurds is niet langer verbonden aan Villa Thalia
De dinnershow in Villa Thalia is vernieuwd. Reden genoeg voor De Buik om aan te schuiven tijdens de première. Tijdens een wervelende show met dans, luchtacrobatiek en een viergangenmenu van een sterrenchef wordt het publiek meegenomen op een fantastische reis om de wereld. In vier uur reizen we af naar tropische oorden met gerechten als dim sum en curry om te eindigen in Candyland.
Ready for takeoff met een gin tonic

Met de belofte van een ongekend spektakel in ons achterhoofd lopen een vriendin en ik op vrijdagavond over de rode loper bij Villa Thalia. Na ontvangst krijgen we een plaats toegewezen in het VIP-gedeelte. We gaan zitten en kijken recht op het podium. Terwijl de dansers en acrobaten zich achter de schermen opwarmen, maken wij ons klaar voor een avond vol puur entertainment. En met een gin tonic met gember en citroengras in onze handen begint deze avond bijzonder goed. Als de lichten dimmen zijn we ready for takeoff. Raffaela Paton, Rachel Kramer en Leon Sherman zetten de sfeer meteen goed neer. Al in de eerste paar minuten brengen zij samen met de dansers zoveel energie in Villa Thalia dat het publiek niet stil kan blijven zitten. De 360 graden projectieschermen maken de beleving compleet.
Vlammende gerechten

Tussen de shows en het dansen door genieten we van een viergangendiner. Daarbij wordt royaal een wat zoete Chardonnay voor ons ingeschonken. Het vernieuwde menu is wederom ontwikkeld door Francois Geurds. Die naam geeft hoge verwachtingen die in deze setting niet gepast zijn. Het menu is goed en toegankelijk voor een breed publiek, maar niet het spektakel waar ik op had gehoopt. Als amuse krijgen we een aardappelkrieltje met zalm en pesto. Het voorgerecht wordt in een bamboe stoommandje gepresenteerd: heerlijke dim sum gevuld met witvis en met een oosterse dressing. Ik proef ook van de dim sum van mijn vriendin. Zij heeft voor dim sum met pittig (heet!) varkensvlees gekozen. Deze dim sum vlamt in mijn mond en de milde smaak van de wakame brengt het perfect in balans.

Onze reis door Azië wordt vervolgd met een geurige groene curry met paddenstoelen en cashewnoten. Alweer een gerecht met pit! Het hoofdgerecht is kabeljauw met geroosterde paksoi, cassave en Hollandaise (voor mij) en een tajine van lamsvlees (voor mijn vriendin). De reis eindigt in Candyland met een spectaculair ogend dessert dat bestaat uit een proeverij van snoepgoed. De witte plaat die wordt gevuld met zoetigheden is inmiddels een klassieker tijdens de dinnershows. Het pistachetaartje roepen we unaniem uit tot favoriet.
Na alle dansshows die deze avond de revue zijn gepasseerd, hebben we zelf inmiddels ook zin om te dansen. We verplaatsen ons naar de dansvloer terwijl om ons heen de ruimte wordt omgebouwd tot club. Vanaf het moment van boarden tot het tot in de late uren dansen in Club Villa Thalia; de dinnershow is een variété aan entertainment.