The Boathouse, Boothstock en De Buik

Tijdens het Boothstock in het Kralingse Bos op 11 juni zullen de betere festivalwijnen geschonken worden. Dat is fijn - zeker voor de morning after.

17 Apr 2016 Maran Eva Smit

blogger Rechtsfilosofe die graag schrijft en dan het liefst over eten en drinken.

The Boathouse, Boothstock en De Buik

Op 11 juni vindt het Boothstock Festival plaats in het prachtige Kralingse Bos. Afgelopen donderdag werden – onder het genot van bijzondere happen en de deuntjes van onder andere Brothers in the Booth – de festivalwijnen geproefd. Een mooi feestje en De Buik was erbij.

Waar je normaal gesproken op een festival met een zuur gezicht een slok van je wijntje neemt (want: bocht), hoef je je tijdens Boothstock geen zorgen te maken. Daar schenken ze namelijk, voor een kleine meerprijs, kwaliteitswijnen – dat is fijn, zeker voor de morning after. 

Met het openbaar vervoer is het nog even lopen naar The Boathouse aan de Kralingse Plas en in eerste instantie zie je het glazen paviljoen nog niet liggen. Maar als je eenmaal het bochtje om bent, ligt het daar in volle glorie aan het strandje. Glas, gouden lampen, paarse lichten, bijzondere muren en dat uitzicht over de Plas maken The Boathouse een goede plek voor een feestje. Er zijn vanavond alleen genodigden en dat zorgt voor een heel gemêleerd gezelschap en dat is eigenlijk ook wel ‘ns leuk: hoogblonde dames, heren met suède schoenen en ietwat opgeschoten jongeren die wel van een dansje houden. 

Goeie plek voor een feestje

Deze foto werd gemaakt door Rein Kooyman.

Om half 8 is de lucht nog blauw en de temperatuur lekker, dus staat het op de veranda buiten aardig vol. Bij de deur geven we onze naam door, krijgen we een goudkleurig bandje om de pols en dan kan het feest beginnen. Ook op dit tijdstip staan Brothers in the Booth al te knallen. Er mag gedanst worden!



Er loopt een hele horde keurig gekleed personeel rond, die de tafels netjes houden en de dansende mensen voorzien van bijzondere happen. Als we even aan een tafeltje zitten om mensen te kijken, krijgen we een bosje bieslook met kluit (!) waartussen krokante ‘crackers’ staan en een schaaltje zure room, ansjovis, wat olie, peper en granaatappelpitjes. Overheerlijk. Verder komen er nog kip nuggets met chili, zalm met avocadomousse en een knappertje (in een bijzonder schaaltje) en sushi met een krokant korstje voor onze neus. 



De wijnen die worden geschonken zijn van Barefoot, Jean Leon en Miguel Torres. We proeven onder andere een Pinot Grigio van Barefoot, mild en fruitig met tonen van appel en een rosé van Jean Leon, verfrissend, met nadrukkelijke aroma’s van aalbessen, frambozen en perzik. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat deze wijntjes een aanwinst zijn voor het festivalleven.

Hoofdfoto door Rein Kooyman.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.