Op culinaire wereldreis door Rotterdam – deel 2

De Buik neemt je weer mee op een culinaire wereldreis in Rotterdam. Tien wereldkeukens binnen tien km2.

19 Okt 2019 Annemieke Jansen

blogger Annemieke is vijf jaar geleden overgelopen van Amsterdam naar Rotterdam en wil alle culinaire hotspots in Rotterdam kennen!

Op culinaire wereldreis door Rotterdam – deel 2

Een jaar geleden maakte de Buik een culinaire wereldreis door Rotterdam. Hoog tijd om hier een vervolg aan te geven. Hieronder opnieuw een fijne lijst voor de mensen die tijdens de winter in Nederland blijven, maar wel de behoefte hebben aan een reis via de smaakpapillen.

​NikaRu


We slaan de bekende keukens zoals de Franse, Spaanse en Italiaanse voor een keer over en kiezen voor de keuken van Rusland via supermarkt Nikaru. Bij Nikaru kun je versmaaltijden afhalen maar ook ter plekke wat eten aan de tafeltjes achter in de zaak. Denk aan haringsalade, bietjes en roggebrood. Is dat niet jouw smaak, dan kun je ook een feestje bouwen met Russische Krimsekt en kaviaar.

​Kite

Van het enorme Rusland dalen we af naar Afghanistan. Het Afghaanse restaurant Kite zit op een wat verstopte plek aan de Westblaak, maar binnen word je warm ontvangen. De keuken is een combinatie van Midden-Oosters en Indiaas. Sla vooral de heerlijke cocktails (ook zonder alcohol) niet over!

Injera Habesha

Van Afghanistan naar Afrika, of, om preciezer te zijn: Ethiopië. Bij Injera Habesha eet je de heerlijke zuurdesem Ethiopische injera pannekoeken met vlees en groente vullingen. Je kent injera’s misschien al van Viva Afrika op de Nieuwe Binnenweg. Injera Habesha is een nieuwe aanwinst in Rotterdam.

Hudsonplein 7B

Ceviche y Maas

Zoals de Ethiopische keuken bekend is om de injera, is de Peruaanse keuken dat om de ceviche. En terecht. Bij Ceviche y Maas kun je kiezen uit vele verschillende vissen en schelpdieren die in het zuur van de ‘leche de tigre’ gegaard zijn. Combineer je ceviche met een pisco sour en rond het geheel af met een dulche de leche pudding.

Warung Mini

Van Peru aan de westkust reizen we door naar Suriname aan de noordkust van Zuid-Amerika. Dé Surinamer van Rotterdam is natuurlijk Warung Mini in de Witte de Withstraat. Altijd druk, van vroeg tot laat, binnen en op het terras. Ga bijvoorbeeld voor de saoto soep of een lekkere roti.

Witte de Withstraat 47

La Bandera


We blijven in de warme sferen en gaan van Ethiopië naar het Caribisch gebied. Bij La Bandera op de Nieuwe Binnenweg serveren ze de Dominicaanse keuken. De Dominicaanse republiek bevindt zich op een eiland ten Oosten van Cuba, en de keuken heeft Spaanse, Afrikaanse en Caribische invloeden. Denk aan stoofvlees, gefrituurde kip, en rijst met bonen.

​By Jarmusch


Genoeg zuidelijk exotisch eten; omhoog weer naar een zeer bekende Westerse keuken: de Amerikaanse. By Jarmusch is een klassieke Amerikaanse diner met bodemloze koffie, American pancakes en burgers natuurlijk. Omdat het Amerikaans is, hoeft het niet meteen zwaar en ongezond te zijn: je kunt bij By Jarmusch ook gezondere opties proberen, zoals de acaï bowl.

​Poké Bowl


Van het Amerikaanse continent reizen we over de Stille Oceaan door naar weer een eiland: Hawaï. Tegenwoordig niet meer alleen bekend om het surfen en de rieten rokjes: de poké bowl is niet meer weg te slaan uit de Nederlandse restaurant scene. Bij Poké Bowl, zowel gevestigd op de Karel Doormanstraat als de Hoogstraat, kies je uit een van de klassiekers of stel je zelf je bowl samen.


​Kyatcha


Aan de andere kant van de Stille Oceaan ligt Japan. We blijven dus bij rauwe verse vis. Er is natuurlijk op ontelbare plekken sushi te krijgen in Rotterdam, maar bij Kyatcha serveren ze een geëvolueerde vorm. Begonnen in de Foodhallen op de Kop van Zuid, maar nu ook met een vestiging in het centrum, op het Groenendaal – vlakbij de Hoogstraat.

​Cate Dak


We eindigen in China, met een kom dampende eigengemaakte noedels bij Cate Dak, aan de andere kant van de Hoogstraat. Zo zie je maar, zo groot is die afstand tussen de wereldkeukens helemaal niet!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste smashburgers in Rotterdam: hier eet je ze

Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.