Hudson, voor studenten en andere cowboys

Hudson Bar & Kitchen maakt zijn gasten blij met de nieuwe menukaart. De gouwe-ouwe burgers zijn er nog, en de nieuwe klassiekers zijn geboren.

11 Dec 2014 Vera de Sterke

blogger Vera deed een literaire studie en was professionele kok. Ze is kookboekenredacteur. Het liefst maakt ze extravagante diners voor haar vrienden.

Hudson, voor studenten en andere cowboys

'Home Sweet Hudson' is de slogan van het typisch Amerikaanse restaurant aan de Schiedamse Vest. Het restaurant staat bekend om zijn klassieke Hudson-burger, coleslaw en de aandacht voor de tafelgenoot die liever vegetarisch eet. Sinds gisteren hebben ze een nieuwe kaart: tijd voor een lunchbezoek.

 Het concept van Hudson komt uit de koker van Marc de Gier, het eerste restaurant vestigde hij in Den Haag in het Statenkwartier. In de afgelopen jaren heeft hij het Hudson-concept uitgerold over Nederland en zodoende zit het restaurant nu in Zoetermeer, Naaldwijk, Den Haag, Noordwijkerhout, Almere en dus sinds ruim een jaar in Rotterdam.

Wild, wild west

Het is alsof je de saloon van een oude westernfilm binnenstapt, maar dan in 2014. Het interieur is in cowboy-style; de tafels en stoelen zijn van hout; er hangen dierenschedels en cowboyhoeden aan de wanden, en het grote houten Hudson-bord trekt de aandacht naar zich toe. Voor de kunstzinnige afwerking en sfeerversterking heeft Tinus Teder pop-art-achtige schilderijen gemaakt die een Tabasco-reclame en Amerikaanse filmsterren afbeelden. 'Hey, soul sister' van Train schelt hard door de speakers.

Bring out the menu

Sinds gisteren hebben ze, zoals gezegd, een nieuwe menukaart. Het broodje pulled pork van biologisch varkensvlees dat ik heb besteld, maken de koks voor de eerste keer. Er wordt me speciaal gevraagd of ik ‘m lekker vond. Zeker lekker, goed gebakken vlees met een dikke barbecuesaus. Vooral de coleslaw die erbij wordt geserveerd, vind ik smakelijk. De frieten zijn in de vorm van scheermesjes, en dan bedoel ik de weekdieren, en niet de scheermessen die je aan je kin zet, het zijn net mayoschepjes.

De burger is de grote kracht van Hudson, maar voor de lunch serveren ze ook klassiek Amerikaanse toasts met bijvoorbeeld tonijnsalade, en de vertrouwde caesar salad. Die laatste is met verschillende toppings aan te passen aan ieders smaak. Voor de vegetariër is er in het bijzonder de vega-hamburger van de Vegetarische Slager, die komt ook uit Den Haag en is inmiddels bekend in het hele land. De vegaburger is op klassieke wijze klaargemaakt met gesmolten gruyère en schijfjes augurk. Opvallend is dat er voor het brood met smeersels die op de hapjeskaart staat, gebruik wordt gemaakt van speltbrood. Ze letten hier op de details. Het eten is goed en niet extreem verrassend, maar toch anders dan anders.

Christmas time

Amerikanen houden van de kerst, zo ook Hudson. De hele zaak hangt vol met strikken, maretakken, kerstkransen en -harten. Dit jaar zijn ze tijdens kerst ook geopend en serveren ze dus een kerstmenu: een viergangendiner voor €35 per persoon. Denk dan aan crabcakes, hamburgers met truffel, of duurzaam gevangen tonijn.

Studenten hebben geluk: Restaurant Hudson Bar & Kitchen doet mee met DinnerDinsdag. Meer informatie.

 

Op de foto boven: Omer

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Nieuwe stap voor Rose Tieleman en Osteria Liz

Rose Tieleman heeft Osteria Liz verkocht en gaat nu horeca ondernemers helpen bij hun conceptontwikkeling. Liz blijft bestaan, onder nieuwe eigenaren.

Chez Jan opent de deuren van haar hotdogkiosk op Rotterdam Centraal Station

Chez Jan serveert vanaf nu haar hotdogs ook op Rotterdam CS. Snel, smakelijk en verkrijgbaar tot aan december naast spoor 2.

Dordtse Cultuurnacht: beleven én borrelen DWARS door de stad

Op 11 oktober is het zover: de Dordtse Cultuurnacht 2025. De Buik zet de leukste plekken voor je op een rij én tipt nog wat highlights uit het programma.