Mijn vriend en ik koesterden al geruime tijd het idee om een keer naar het Indiaans-Pakistaans restaurant Zainab Roshni Mahal te gaan, maar er was wel flink wat overtuigingskracht voor nodig wegens mijn voorkeur voor andere keukens. Hoe vaak was ik er op de drukke Nieuwe Binnenweg trouwens niet voorbijgelopen zonder dat de markante gevel mij was opgevallen?
Eenmaal gearriveerd, zie ik dat het restaurant zijn naam eer aandoet (Roshni Mahal betekent namelijk lichtpaleis). Mijn blik valt meteen op de overdaad aan gekleurde lichtjes op de gevel van het restaurant. Hoe heb ik dit nooit eerder kunnen zien? Door mijn groeiende nieuwsgierigheid en het slechte weer gaan we snel naar binnen.
À la carte of onbeperkt buffet
Bij binnenkomst worden we verwelkomd door de vriendelijke bediening en naar onze tafel gebracht. De serveerster neemt onze drankbestelling op en vertelt over de opties: à la carte of het onbeperkt buffet. Aangezien het mijn eerste bezoek is en ik van alles wil proeven, kiezen we voor het onbeperkte buffet. De knoflook-naan die wij erbij bestellen, is een bijgerecht waarvoor je extra betaalt.
Terwijl we wachten op onze drankjes neem ik het interieur in me op. Om alle pracht en praal bij Zainab in je op te nemen, kun je gerust wat langer de tijd nemen. Want ook binnen is het een feest van lichtjes, ornamenten en bijzondere lampen in verschillende kleuren. Hoewel de inrichting binnen de categorie kitsch valt, mag dat de pret niet drukken. Het geheel straalt warmte en gezelligheid uit.
Als de drank op tafel staat, bewegen we ons naar het buffet. Dat ziet er zeer uitnodigend uit dankzij de ruime keuze aan diverse curry's: vlees, vis, groente en vegetarisch. Ook de rijst, salades en yoghurtsaus zien er goed uit. De samenstelling van het buffet wisselt dagelijks van samenstelling. Maar omdat ze zo populair zijn, vind je de tandoori chicken, chicken tikka massala en spinazie (sag) er altijd bij.
Ik begin mijn eerste ronde dan ook met een klein bordje met een mix van deze gerechten en de pilaurijst en yoghurtsaus (rita).
De curry's zijn overheerlijk. Het vlees is zacht en mals, goed gekruid en zeer smaakvol. Dit geldt ook voor de sauzen en de rijst. De spinazie voegt iets milds toe en de yoghurtsaus zorgt voor een fris element. Wat ik fijn vind, is dat niet alle curry's pittig zijn. Je kan het zelf zo hot & spicy maken als je wilt met de verschillende uitgestalde hete sauzen.
Chef-kok Kahn houdt de bakken gevuld
Ondertussen houdt chef-kok Kahn de bakken gevuld. Het kleine bordje maakt plaats voor een groter bord en na twee rondes heb ik nog net genoeg ruimte voor het toetje. Ik kan kiezen uit traditionele desserts zoals kheer en custard of gemengd fruit. Omdat ik mij wil laten verrassen, kies ik voor een mix van alles. De kheer vind ik het lekkerst.
Dit is een verrukkelijke, nieuwe ervaring. Het eten is heerlijk en vers. Dat je kan genieten van al dat lekkers voor maar €14,50, verklaart wellicht ook het gemêleerde publiek. Van (Indiase) families tot zakenlieden en studenten.