Eten bij Farinella Sapore is een feest voor het oog en de maag

Bij Farinella Sapore beleef je een onvergetelijke avond met ware smaaksensaties en een feest voor het oog. Service en smaak staan hier op de eerste plek.

17 Aug 2015 Nienke Gundlach

blogger Nienke is een 18-jarige studente Food Design and Innovation, heeft een bovenmaatse passie voor koffie en is carnivoor in hart en nieren.

Eten bij Farinella Sapore is een feest voor het oog en de maag

Een open keuken en een stel drukke Italianen. In eerste instantie ziet Farinella Sapore Italiano eruit als een gewoon restaurant waar je normaal straal voorbij loopt, maar niets blijkt minder waar. De manier waarop er gekookt wordt aan de Hoogstraat in Vlaardingen maakt van het restaurant een bijzonder restaurant.

Enthousiasme en passie ten top

Gereserveerd of niet, zaak vol of leeg, je wordt verwelkomd met een glimlach van oor tot oor. Bij de menukaart krijg ik gelijk een bruschetta aangeboden. Ik bekijk de menukaart en mijn oog valt op de truffelpasta uit de Parmezaanse kaas. Bij het opnemen van de bestelling worden er Italiaanse complimenten over de keuze gemaakt. Dat alles in combinatie met enthousiaste handgebaren en die eerdergenoemde glimlach.
Het enthousiasme over het gerecht is op zijn plaats. Binnen tien minuten komt de serveerster met een karretje bij de tafel staan, waarop een massieve kaas prijkt. De bereiding is een belevenis op zich. Aan tafel wordt de pasta door de kaas geschept. Vlammetje hier, olietje daar. Het is een feest om naar te kijken. De passie waarmee de serveerster bezig is, draagt nog meer bij aan het gerecht. Na een paar minuten wordt de truffel en wat salie toegevoegd, en staat het gerecht op tafel. De baas roept in het Italiaans een paar goedkeurende woorden naar het meisje. Ze lacht verlegen, en wenst ons een smakelijke voortzetting.

Feestelijk tafelen

De voortzetting was smakelijk, en dat is zelfs een understatement. De parmezaan overheerst niet, maar maakt de pasta tot een romig gerecht. De truffel is de echte smaakmaker in het feestje op m’n bord, de salie maakt het in dit geval helemaal af. Waar salie normaal in andere gerechten vaak overheerst, geeft het hier een ‘finishing touch.’
Hoewel het geen overdreven vol bord is, heb je na het gerecht toch een voldaan gevoel. We verlaten Farinella niet zonder een dessert. Uit eerdere ervaring weet ik echter dat de sgroppino een topper is. Ook deze wordt aan tafel bereid: vodka, citroenijs en prosecco worden gemixt tot een lekkere cocktail.
Bij het afruimen van de tafel wordt er oprecht dankbaar gereageerd op onze complimenten. Bij het vragen naar de rekening krijgen we een shotje limoncello aangeboden. Een Italiaanse traditie om de avond gepast mee af te sluiten. Ook dit laten we natuurlijk niet aan ons voorbij gaan.
Het lijkt wel alsof alles in Farinella een feestelijke bijkomstigheid is, want ook met het afscheid is er veel gelach en gezelligheid. Al het bedienend personeel wenst je hartelijk een fijne avond toe, en zelfs een medewerker achter in de zaak zwaait. Geen gemaakte verwensingen, maar oprechte gastvrijheid.

Zo hoort een avondje Italiaans eten te zijn: gevloek in de keuken, onbegrijpelijke woorden over en weer, service met oprechte glimlach, maar vooral een maaltijd waar je met een voldaan gevoel aan terugdenkt. Petje af.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen