Nog meer lekkers bij Soi3

Spannend, verfijnd, gelaagd: het eten bij Soi3 is er in de afgelopen zes maanden alleen maar leuker op geworden. We schoven even aan voor een update.

14 Aug 2014 Lot Piscaer

blogger Lot Piscaer kookt, eet, leest en schrijft. Bourgondisch en kritisch, gulzig en nuchter.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Soi3

West-Kruiskade 63A, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: West Keuken: Thais Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Nog meer lekkers bij Soi3

Thaise soep- en noodlebar Soi3 zit nu een half jaartje op de West-Kruiskade. Het 'spannende zusje van Delibird' is inmiddels een vast adres voor de liefhebbers van lekker eten in het algemeen, en van de echte Thaise keuken in het bijzonder. Want hier gaan mede-eigenaar Wiland Toelen en chef Vilawan Sukris net wat verder dan de doorsnee pad thai, hoe lekker die ook mag zijn.  

Wiland vindt even de tijd om bij te praten met De Buik. Daar hebben we geluk mee, want druk is hij zeker. Met Soi3, maar vooral met de uitbreiding van zijn zaak op Katendrecht (er komt een apart afhaalrestaurant aan het Deliplein), en een nieuw te openen kroeg, De Ouwehoer, ook op het Deliplein. ‘Die gaan in de herfst open', aldus Wiland.

Het zijn en waren dus hectische tijden. ‘Achteraf gezien was het misschien slimmer geweest om niet zoveel nieuwe dingen tegelijk te beginnen,’ vertelt hij. ‘Maar ja, Soi3 op deze plek was een kans die ik niet wilde laten liggen. En de rest ook niet, dus ja. En je krijgt er wel positieve energie van.’

Nieuw op de kaart

Sinds de opening zijn er twee dingen veranderd aan het populaire zaakje. Een minder leuke: het ontbijt en de lunch bleken niet haalbaar op deze locatie, en dus richt Soi3 zich nu volledig op het diner. Al sluit Wiland een terugkeer naar de lunch op de lange termijn zeker niet uit.

De andere verandering is leuker: de superlekkere viskoekjes, die we al kenden van Delibird, staan nu ook hier op de kaart. Plus verse Thaise loempia’s. Je weet wel, niet de gefrituurde maar die van rijstevel gevuld met groenten, met dipsaus.

En als kers op de taart, of beter gezegd als kokos op de rijst, kun je nu ook het toetje bestellen waarmee Buiker Mirjam in februari al mee werd verrast: zoete kleefrijst met verse mango en lichtzoute kokosroom. Het zijn gerechten waar klanten om bleven vragen en die aan de kaart zijn toegevoegd, naast de verfijnde noedelsoepen, gelaagde curries en verrassende salades.

En met die aanwinsten is Soi3 weer nog iets fijner geworden. Op de iets langere termijn staat ook nog een uitbereiding van het terras op de planning, zodat je er nog beter kunt kijken naar alles wat flaneert op de levendige West-Kruiskade. Hier is Rotterdam op zijn spannendst; verrassend en gelaagd. Net als Soi3 zelf.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Lammert Wiegmink 16 Aug 2014, 21:24

Hoi Lot, heb je nog een spannende wijn bij de gerechten gedronken?Groet Lammert Wiegmink - Wijnhaven Wijnimport

Lees ook deze verhalen
De kerstlijst van 2025 met tips voor restaurants, restobars, ouderwetse gezelligheid en kerst thuis vieren

Onze grote kerstlijs is van een update voorzien, helemaal kersvers voor 2025: een mooie mix van wat de Rotterdamse restaurants te bieden hebben.

De herfst proeven bij Bertmans aan het Schouwburgplein

Het nieuwe menu van Bertmans biedt veel herfstige smaken om te delen: okonomiyaki, filet mignonballetjes en rode biet met knolselderijcréme en bramen.

Rif010 laat zien dat het surfgevoel geen oceaan nodig heeft

Voor een goede wave hoef je niet ver te reizen. Rif010 biedt naast lekker eten ook surflessen aan, waardoor jij je als een vis in het water voelt.