Monica van Chez Mo-i back in town: eerste taarten klaar

CHEZ Mo-i is na een maand afwezigheid weer 'in town'. Voorzichtig opstarten, de eerste taarten en salades in de vitrine. Klaar voor een mooie nazomer.

3 Sep 2014 Cornelie de Jong

blogger Cornelie is documentair fotograaf en leiderschapscoach. En tussen de bedrijven door ook fervent eet-lezer,

Monica van Chez Mo-i back in town: eerste taarten klaar

Op een nog gezellig rommelig stukje Nieuwe Binnenweg zit sinds alweer vijf jaar een heel fijn adres voor koffie, lunch of lekkers mee naar huis: CHEZ Mo-i. Monica van Leeuwen zwaait er met de pollepel en maakt haar – zoals ze het zelf omschrijft – eclectische gerechten om ter plekke te proeven bij mooi weer in de romantische tuin of gezellig binnen. En natuurlijk om mee naar huis te nemen, voor klein of groot gezelschap.

Het is de eerste dag na haar vakantie en CHEZ Mo-i is na een maand afwezigheid weer 'in town'. Voorzichtig opstarten, de eerste taarten en salades in de vitrine, bloemen in de vaas. Ziezo, klaar voor een mooie nazomer in de stad.
CHEZ Mo-i is zo'n plek waar het is of je bij een vriendin al pratend in haar keuken het leven doorneemt en en passant kijkt hoe ze haar recepten bereidt, haar schalen vult met haar 'ratjetoe' (Monica's eigen woorden!) aan salades, quiches en taarten. En waar je natuurlijk heel bereidwillig een hapje proeft om te kijken of het een beetje op smaak is. In de kast achter de royale toonbank stapels met schalen en borden, maar ook een grote collectie kookboeken die ter inspiratie dienen.

Italiaans, Frans, Marokkaans of hoe haar pet staat

Monica kookt met de seizoenen uit alle keukens die zij lekker vindt, wat ze kan maken en kan overdragen aan anderen. En dat kan dus Italiaans, Marokkaans, Frans zijn of hoe haar pet staat. Of ze nog bepaalde vaste nummers in haar repertoire heeft? Zeker, geen dag zonder haar kipsalade! Het is de perfecte combinatie van zout, zuur, zoet en fris. Er zitten – naast gegrilde kip – tomaten, walnoten en een lekkere dressing in.
En wat zijn nog meer van die 'vaste waarden' van CHEZ Mo-i? Vandaag staan in de aardewerken bakken Franse kippetjes, paprika's gevuld met risotto, een quiche die losjes geïnspireerd is op een Franse pissaladière, een salade van knolselderij en kappertjes, geroosterde groenten. Daarnaast sinaasappeltaart (Het Nieuwe Instituut Café heeft 'm ook op de kaart), cakes en brownies. Alles vanuit Monica's eigen keuken, die midden in de ruimte staat en waar je dus eigenlijk best wel even je vinger in een pan zou willen steken.

Wijn van Ockhuijsen, brood van de Ondergrondse

Daarnaast heeft ze ook nog allemaal andere dingen om een maaltijd compleet te maken: wijn van Ockhuijsen, olijfolie, mayo en visconserven van Manfred Meeuwig, de allerlekkerste biologische pasta van Martelli, brood van de Ondergrondse, etc.

Samen met haar steun en toeverlaten Rem en Maurice runt ze de boel in de keuken en achter de toonbank. Oja, vertelt ze, je kunt natuurlijk hier in de tuin of binnen ook met je bedrijf komen brainstormen of vergaderen. Of een fotoshoot doen. Of je verjaardag vieren. Of als het de komende weken mooi weer wordt, gewoon onder de perenboom een salade eten in 't zonnetje.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Zelf je eten bereiden of afmaken: je doet het bij deze 14 restaurants

Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!

Van tap tot tafel: de culinaire verrassing van Kaapse Maria

Kaapse Maria aan de Mauritsweg heeft meer in de mars dan alleen de 24 taps met bier en ciders: verrassende gerechten en een gastvrije sfeer voor iedereen.

Van taco’s tot paloma’s: Botanero brengt kleur in de stad

Bij Botanero komt het beste van Rotterdam en Mexico samen. De Paloma steelt daar de show, maar de menukaart staat er harmonieus naast.