Dineren voor het goede doel, op 16 en 17 september kan dit in de Rozentuin, in het Museumpark. Je geniet van een vijfgangendiner dat bereid wordt door de 20 bekendste chefs van Rotterdam. Het goede doel is Stichting DaDa. Tijdens deze twee avonden steun je het goede doel en geniet je van livemuziek, heerlijk eten en mooie wijnen.
Chung van Restaurant Chung en Marco Somer van De Harmonie brengen 20 Rotterdamse chefs samen in de tuin achter Museum Boijmans Van Beuningen, waar speciaal voor deze gelegenheid een eenmalig buitenrestaurant wordt gerealiseerd. Dit gebeurt voor het eerst in de geschiedenis. Elke dag wordt door 10 chefs eenmalig een 5-gangen diner bereid.

Het Rozentuin diner is een culinaire ervaring op één van de mooiste verborgen plekken in Rotterdam, tijdens het evenement RotterdamseKost. Dineerders zitten aan een lange, chique gedekte tafel, onder een romantische maar toch stoere overkapping (we zijn tenslotte Rotterdammers). In het tijdelijke buitenrestaurant achter het Boijmans kun je genieten van de kunsten de chefkoks. Zij bereiden een vijfgangendiner waarbij je het idee krijgt dat er bij elke gang een engeltje over je tong piest. De chefs die meedoen zijn bij verschillende restaurants en clubs weggekaapt om voor de gasten iets moois neer te zetten. In de Rozentuin wordt rug aan rug gekookt, wat zorgt voor hectiek in de keuken: wanneer de eerste gang aan de bediening mee is gegeven, wordt de volgende gang alweer bereid. Voor de lezers van De Buik is er ook een kleine scoop: Marco en Chung gaan een fusion gerecht met heek maken. Terry en Antoine kiezen voor Iberico. Alle duo’s zoeken elkaar in deze weken op om samen op zoek te gaan naar de beste combinatie, de lekkerste smaak en het perfecte gerecht. De chefs die meedoen zijn door Yara Kronieger van Yara Ruby Illustrations geportretteerd, deze illustraties hangen door de hele stad. Veel van de chefs hebben hun profielfoto op Facebook aangepast. Dus als je een schets ziet van een bekend culinair gezicht is dit een chef van de Rozentuin.

De heerlijke gerechten komen niet vanzelf op tafel daarom zijn er in de Rozentuin ook studenten aanwezig van het Zadkine College die onder leiding van Maitre Bert Hoekman, van restaurant de Harmonie, aan hun skills werken. Natuurlijk moeten de dranken ook aan de kwaliteitseisen voldoen. Daarom is in samenwerking met de Zegro een assortiment samengesteld, dat perfect bij de gerechten past.
Een avond ouderwets en bijzonder genieten van heerlijke gerechten en tegelijkertijd maatschappelijk bezig zijn is een goede combinatie. Wanneer je een plekje reserveert in de Rozentuin steun je namelijk gelijk Stichting DaDa. Deze stichting staat voor kinderen die extra zorg en voorzieningen nodig hebben in het ziekenhuis of in een borginstelling. Met de steun van bedrijven en personen kunnen zij dit realiseren.
Een kaartje voor de Rozentuin bied de gast naast de heerlijke gerechten het bijpassende wijnarrangement, de live muziek in gepaste stijl, drie dagen toegang tot RotterdamseKost met elke dag The Kik die hier als huisband optreedt. Zij treden elke dag zelf op en nodigen bevriende artiesten uit op het hoofdpodium midden op het plein. Het diner is maar voor 150 personen toegankelijk en is een exclusief onderdeel van RotterdamseKost.
Benieuwd of de chef van jou favoriete restaurant er is om een heerlijk gerecht te maken kijk dan naar de line up.
Tot slot nog wat praktische informatie.
Je betaalt de reservering direct via de ticketpagina van RotterdamseKost | Je kunt voor max. 20 personen tegelijk een reservering plaatsen | Allergieën kun je aangeven door contact op te nemen met de organisatie via info@rotterdamsekost.nl | Kosten: €135,- p.p. inclusief wijnen en 3 dagen toegang tot RotterdamseKost | Opbrengst gaat naar Stichting DaDa | start 17:30 uur – einde 22:00 uur | Entree via hoofdingang RotterdamseKost | Rozentuin bezoekers hebben een VIP toilet zodat ze weer snel terug op hun plekje zijn.