Onze nieuwste ontdekking in Noord heet Allegaartje

We schreven al eerder over Allegaartje, maar geproefd hadden we het nog niet. In de zaak op het Zwaanshals kun je Koreaans barbecueën en dat is leuk.

17 Nov 2016 Harry Vermeulen

blogger Harry is al sinds 1974 werkzaam in de horeca. Zowel in het Rotterdamsche als in het verre buitenland. Van Australië tot aan Noord en Midden Amerika heeft hij in de keuken gestaan.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Allegaartje

Zwaanshals 277, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Noord Keuken: AziatischKoreaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Onze nieuwste ontdekking in Noord heet Allegaartje

In Korea is het de gewoonte om elkaar te voeren om er zeker van te zijn dat je vrienden en/of familie met een volle buik naar huis gaan, een hele mooie manier van uit eten gaan. Ook staat de Koreaanse keuken bekend om zijn vele bijgerechten, soms wel rond de twaalf kleine gerechtjes vergezellen de rijst en soep. De smaak komt via perfect uitgekiende combinaties van sesamolie, sojapasta, zout knoflook, gember en chilipepers. Op de Zwaanshals vonden we dit gelukje, op nummer 277 zit sinds mei 2016 het Koreaans restaurant Allegaartje.

We stappen letterlijk in een allegaartje: Amerikaanse muziek uit de jaren ’60 op de achtergrond en decoraties uit alle uithoeken van de wereld. In een mix van Koreaanse en Nederlandse vriendelijkheid en gastvrijheid, worden we allerhartelijkst verwelkomd en uitgenodigd om kennis te maken met een traditionele Koreaanse BBQ. Dat hebben we geweten. De eigenaren – Hyo Sun in het restaurant en Valentijn op de achtergrond in de keuken – wilden ons graag laten zien en proeven wat een mix van Aziatische en Hollandse gastvrijheid voor hun betekent.

Koreaanse pannenkoekjes met Rotterdams bier


Een blik op de bierkaart toont de link met Rotterdam. De kaart staat vol met Rotterdamsche biertjes van Brouwerij Noordt en drie hele speciale van Brouwerij de Molen uit Bodegraven. Eerst maar eens een voorafje. Een Pajeon (een pannenkoekje met aubergine, lenteui en een licht pepertje) en een dumpling met gehakt en tofu, licht op smaak gebracht met gember en knoflook brengen onze zintuigen en smaakpapillen in stelling. Intussen wordt de BBQ op onze tafel gevuld met gloeiende kolen, zodat we moeiteloos door kunnen gaan met het hoofdgerecht.

Wraps van sla


De kunst van het Koreaans barbecueën is om de grote slabladeren als een wrap samen te stellen met heerlijke stukjes vlees – licht gegrild op de BBQ - knoflook, gember, spinazie, zeewier, kimchie, rettich, aubergine en huisgemaakte Gochunjang saus (gefermenteerde rode peper pasta). Gelukkig was ons van tevoren verteld welke bijgerechtjes pittig waren, want van sommigen kregen we het behoorlijk warm. 

Je kunt niet alleen uitstekend eten hier; Allegaartje heeft het plan om eenmaal in de maand op zondagmiddag een soort jamsessie te organiseren, waarbij iedereen wordt uitgenodigd om een instrument mee te nemen om vervolgens heerlijk muziek te maken met elkaar. Op 20 november is er bijvoorbeeld de sessie Rock your socks off! Voor muziekliefhebbers zeker het bekijken waard. 

Dat het Zwaanshals steeds leuker wordt, wisten we al en we kunnen dan ook niet anders zeggen dat het Allegaartje een goede aanvulling is binnen het reeds bestaande aanbod van culinaire traktaties.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Koffie en wijn ontmoeten elkaar bij het vernieuwde Côte du Cool

Wijnbar Côte du Cool gaat voortaan ook open voor lunch en koffie. Verwacht luxe broodjes en salades, met de ontspannen sfeer van Côte die je gewend bent.

Sama Sama: Indische en Molukse gerechten zonder opsmuk

Perry de Man heeft samen met elf chefs het kookboek Sama Sama uitgebracht. Het boek bevat recepten, maar ook de verhalen die daarachter zitten.

Nieuwe chef bij NOTK: minder dogma, meer Bourgondisch genieten

Ook met een nieuwe chef in de keuken laat NOTK zien hoe zij hun wijn-spijs combinaties als geen ander kunnen neerzetten.