Ellen Scholtens

Hoofdredacteur

Ellen – geboren in het beste wijnjaar van de (vorige) eeuw – is een echte lekkerbek. Waar ze ook is, overal wil ze proeven. In haar nieuwe center of the universe Utrecht is ze op zoek naar net dat ene speciale adresje.

Ellen kent de horeca als geen ander. Ze heeft jarenlange ervaring in de (culinaire) dagbladjournalistiek en tijdschriftenwereld, schrijft (kook)boeken en was conservator van (good) foodfestival KunsthalKOOKT (2004-2015) en het World Food Festival in Rotterdam (2013). In haar nieuwe stadsie keert ze terug naar de basis: lekkere stukkies tikken.

Fine dining zonder vis, vlees of zuivel bij de ladychefs van Kasvio

Kasvio verhuisde in oktober naar de Wittevrouwenstraat en biedt daar een vast vijfgangenmenu aan, bereid met voornamelijk lokale en duurzame ingrediënten.

The Green House: duurzaam eten, vertaald naar een breed publiek

Op een steenworp afstand van het station vind je Green House, een duurzaam restaurant wat voornamelijk kookt met lokale en plantaardige ingrediënten.

Coupe Nirvana in de ‘dining room’ van Union House

Union House organiseert binnenkort een 'Union Legends Night', een vijfgangenmenu geïnspireerd door de artiesten die in de voormalige poptempel optraden.

Van steak tartaar tot soufflé: Fico verrast met spannende smaken

Fico combineert spannende smaken met klassieke bereidingswijze. De gerechten worden gepaard met een goede wijnen,

Negen soorten saté bij Indonesische bistro Kembar

Als er één keuken ondervertegenwoordigd is in Utrecht dan is het de Indonesische. Met de komst van Kembar gaat het de goede kant op door het aanbod saté.

Van wijn tot thee en sake: de succesnummers van De Proefacademie

De Proefacademie heeft het grootste aanbod cursussen, proeverijen en workshops over drank in Utrecht. Dylan de Vries: ‘’Zeg maar van beginners tot nerds.’’