Ellen Scholtens

Hoofdredacteur

Ellen – geboren in het beste wijnjaar van de (vorige) eeuw – is een echte lekkerbek. Waar ze ook is, overal wil ze proeven. In haar nieuwe center of the universe Utrecht is ze op zoek naar net dat ene speciale adresje.

Ellen kent de horeca als geen ander. Ze heeft jarenlange ervaring in de (culinaire) dagbladjournalistiek en tijdschriftenwereld, schrijft (kook)boeken en was conservator van (good) foodfestival KunsthalKOOKT (2004-2015) en het World Food Festival in Rotterdam (2013). In haar nieuwe stadsie keert ze terug naar de basis: lekkere stukkies tikken.

Madeleine en Rosie meest genoemd in De Horecakrant van de Buik van Utrecht

De Horecakrant van De Buik van Utrecht: 115 tips van horecahelden en liefhebbers. Gratis te vinden in cafés, restaurants en online.

‘Rauwe poptempel’ Tivoli getransformeerd tot sfeervol Union House

Union House opent in de voormalige poptempel aan de Oudegracht een restaurant met binnentuin en op het balkon een wijnbar met uitzicht op het podium.

Plantaardig restaurant Kasvio verkast naar Wittevrouwenstraat

Kasvio gaat verhuizen, op 29 oktober opent Mari Pitkänen haar deuren van de nieuwe locatie op de Wittevrouwenstraat.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.

Wijnbar met de langste naam van allemaal

Muggen worden gegeten door vogels is de nieuwe wijnbar en nu al dé plek is voor organische wijnen, verrukkelijke gerechtjes én lekkere muziek.

Vrijheid-blijheid binnen de poort van Bar Barak

Er staan spannende gerechten van plancha en vuur op het menu bij Bar Barak in Utrecht, met verrassende wijnen, wilde bieren en een gemoedelijke sfeer.