Tast toe bij Pastoe: deze Foodbar ademt la dolce vita

All-day foodbar met Mediterrane-Italiaanse twist. Wie bij het verfijnde maar toegankelijke Pastoe aanschuift, kan de hele dag genieten van la dolce vita.

17 Okt 2023 Maike Jansen

blogger Maike Jansen werkt bij een toonaangevend mediabureau en is gespecialiseerd in brand advocacy. De geboren Utrechtse is positief kritisch, heeft bijna altijd lekkere trek en gaat graag met haar camera op pad om de vele horecagelegenheden in haar stad vast te leggen.

  • 17 Okt 2023

Tast toe bij Pastoe: deze Foodbar ademt la dolce vita

Op loopafstand van station Vaartsche Rijn zit, aan het gelijknamige kanaal, sinds 9 september dit jaar Pastoe. Deze all-day foodbar met Italiaanse twist is gevestigd in het historische pand van de voormalige Pastoe Fabriek. Hoewel de kaart heel toegankelijk is met onder andere pizza’s en pasta’s, zijn de gerechten ook verrassend verfijnd. Hoe Pastoe zich onderscheidt van het gemiddelde Mediterraanse restaurant, lees je op de Buik.

All day Foodbar voor elke gelegenheid


Wat meteen opvalt wanneer je de Foodbar binnenloopt, is dat de ruimte flink groot en hoog is, maar tegelijkertijd toch knus. Door het smaakvolle interieur, de aangename muziek en fijne belichting. Het grote aantal vierkante meters is ontstaan door de voormalige stookruimte en houtzagerij samen te voegen, wat zorgt voor een enorme veelzijdigheid aan plekken.

Voor grote én kleine gezelschappen zijn er plekjes direct aan de bar, aan een lage tafel, half hoge tafel, in een zithoek of op een loungeset. Je kunt plaatsnemen bij de pizza-oven, de open keuken en bar, buiten op het terras of aan de waterkant. Zelfs plekjes binnen hebben zicht op het water. Kom je om te brunchen, lunchen, avondeten of borrelen, het kan allemaal. En als je dacht dat dat alle gelegenheden waren, kun je ook nog eens drie ruimtes afhuren voor vergaderingen en gesloten borrels.

Tast toe bij Pastoe


Gerechten bij Pastoe worden in de open keuken bereid met verse en hoogwaardige ingrediënten van het seizoen. Ook op dit gebied is er ruime keuze. Op het menu staan onder meer Italiaanse klassiekers. Of je nu gaat voor een pizza, pasta, streetfood, borrelplank of een van de vlees, vis of vegetarische gerechten, je zit altijd goed. Het shared-dining concept van het restaurant raad de gasten aan per persoon 3 à 4 gerechten te bestellen.

Verfijnd maar toegankelijk


Zodoende gingen we voor de focaccia, bruschetta, gerookte burrata en huisgemaakte gnocchi. Bekende en nieuwe smaken die allemaal zichtbaar met veel aandacht zijn bereid en worden opgediend. De buikspek en coquilles die we bestelden bleken de signature dishes van de Italiaanse chef-kok en dat was te proeven. De gerechten zijn enorm verfijnd en tóch toegankelijk, zowel in prijs als smaak. Die Mediterraanse toegankelijkheid geldt overigens ook voor het personeel. Van de pizzabakker, barman tot serveerster en bedrijfsleider, de gasten krijgen evenveel aandacht als de gerechten zelf.

La dolce vita


Ook voor een uitgebreide drankkaart kun je bij Pastoe terecht. Naast de mooie houten wijnkaart met volop keuze, is er ook aan cocktails en mocktails geen gebrek. Kan ook niet anders met zo’n prominente bar. Of de cocktails iets aan de kleine kant waren, of dat we er gewoon te snel van genoten is de vraag, maar de cocktails Gin Basil Smash en Une Crème Passionel smaakten zeker naar meer. Om alles uitgeprobeerd te hebben, bestelden we nog wat van de dolce op kaart. Zowel de opmaak als de bereiding van de chocolademousse en mascarpone maakten de avond compleet.

We hadden hoge verwachtingen gezien Pastoe van dezelfde eigenaren is als Guusjes en Op Zuid en deze werden overtroffen. Wie bij het verfijnde maar toegankelijke Pastoe aanschuift, kan op elk moment van de dag genieten van la dolce vita.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Atithi: authentiek Indiaas in een modern jasje

Bij restaurant Atithi geniet je van echt Indiaas eten met een moderne twist.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.

Wijnbar met de langste naam van allemaal

Muggen worden gegeten door vogels is de nieuwe wijnbar en nu al dé plek is voor organische wijnen, verrukkelijke gerechtjes én lekkere muziek.