De theeblends en 'champagne thee' van Arte & Zayne zijn bedoeld om goed te combineren met gerechten en bieden zo een verrassend alcoholvrij alternatief. Wij gingen proeven in de theezaak in De Pijp.
De theeblends en 'champagne thee' van Arte & Zayne zijn bedoeld om goed te combineren met gerechten en bieden zo een verrassend alcoholvrij alternatief. Wij gingen proeven in de theezaak in De Pijp.
Toen eigenaar Arrad een tweedaagse kater had van een half glas champagne na een jaarwisseling een aantal jaar geleden, besloot hij compleet te stoppen met drinken. Uiteraard een slimme beslissing wanneer de gevoeligheid zo hoog ligt, maar toch een tegenvaller als dat éne glas wijn bij dat héérlijke bordje eten zó goed combineert. Hij bedacht dat dit anders kon en begon naar eigen zeggen “een beetje te heksen met thee”, op zoek naar combinaties die verrassen, smaken die complementair kunnen zijn aan een gerecht en drank die dat ene glas wijn niet doet missen.
Een paar jaar, en een hele hoop geheks verder, biedt hij 42 verschillende en geheel biologische theeblends aan in zijn eigen winkel Arte & Zayne midden in De Pijp. Een smaak- en stijlvolle winkel met een warm karakter en een familiare sfeer waarin het vrolijke en enthousiaste team ons ontvangt. De basis van de blends bestaat uit witte, groene, zwarte of kruidenthee. Deze theebladeren en -kruiden zijn grotendeels afkomstig uit China, maar ook uit India, Srilanka, Japan en Zuidoostelijk Afrika. Aan de thee worden ingrediënten zoals gember, kokos, ananas, grapefruit of venkel toegevoegd. Zo krijgen blends hun smaak en eigenzinnige karakters.
Naast verschillende theeblends produceert Arte & Zayne ook huisgemaakte chocolade met een licht knapperig randje van gemalen theeblends én een zo geheten Chamtea: een non-alcoholische champagne op basis van thee met de frisse smaak van citroenaroma, gedroogde kruiden en de bloemige tonen van witte en groene thee. Zelfs wijnliefhebbers zoals wij vonden dit een verrassend, verfrissend, doch feestelijk alternatief.
Als ambassadeur van de Nierstichting, weet Tim Golsteijn precies hoe hij moet koken met minder zout, maar meer smaak.
In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.
Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.
Geniet van de volgende voordelen: