De Buik wint de Website van het Jaar 2018 award

We hebben de titel Website van het Jaar 2018 in de categorie culinair binnengesleept.

23 Nov 2018 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

  • 23 Nov 2018

De Buik wint de Website van het Jaar 2018 award

We hebben de kroon op ons werk ontvangen. Na in 2016 en 2017 de tweede plaats te hebben behaald, hebben wij afstand gedaan van ons Joop Zoetemelk-imago. Op donderdag 22 november werd tijdens een feestelijk galadiner in het nog niet geopende Amsterdome de website bekroond met de titel Beste Website van het Jaar 2018 in de categorie culinair. 

Afgelopen periode gingen we live met een compleet nieuw design en werd de Buik van Amsterdam, naast de al bestaande Buik van Rotterdam, gelanceerd. Dit design richt zich op content first, met alle aandacht voor de mooie verhalen over de horeca, zowel beeld als tekst. Tijdens het awardgala gisteravond werd de website uitgeroepen tot Beste Website van het Jaar 2018 in de categorie culinair. Bovendien zijn wij ook nog derde populairste website in de categorie geworden. 


Als hoofdredacteur van de Buik had ik de eer om de prijs in ontvangst te nemen. Op de vraag van presentator Jan Versteegh waarom wij volgens het publiek de Beste Website van het Jaar 2018 zijn, kon ik trots antwoorden: “Wij schrijven mooie verhalen over de horeca in zowel Rotterdam als Amsterdam en dat is wat mensen waarderen. Er wordt al genoeg negatiefs verspreid op social media en het internet.” Onze mede-oprichter Gijsbregt kan mooi verwoorden waarom we trots zijn op deze titel: “Prachtige verhalen verdienen een goede site als podium. Het is altijd ons doel geweest om een hoogwaardig platform te ontwikkelen met journalistieke artikelen over de lokale foodcultuur. Daarom zijn we heel trots op deze titel. Het sterkt ons in de ambitie om nog meer mensen kennis te laten maken met de Buik.”

Wij schrijven mooie verhalen over de horeca in zowel Rotterdam als Amsterdam en dat is wat mensen waarderen. Er wordt al genoeg negatiefs verspreid op social media en het internet. Claire Tuns, hoofdredacteur de Buik

We willen uiteraard jullie allemaal heel erg bedanken voor het stemmen en het trouw lezen van onze verhalen. De prijs komt op een heel bijzonder moment voor ons, namelijk net voor ons allereerste jubileum. Maandag 26 november mag de Buik van Rotterdam vijf kaarsjes uitblazen en dit gaan we goed vieren. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Winactie: waar lees jij de Buik Magazine deze zomer?

Waar lees jij de Buik Magazine deze zomer? Deel je Buik-moment en. maak kans op zomerse prijzen!

Uit ons magazine: interview met London Loy

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met London Loy, die zijn favoriete adresjes prijsgeeft.

De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: juli/vakantie 2025)

Amsterdam horeca update juli 2025: nieuwe hotspots, zomerconcepten, openingen binnen & buiten de ring, plus wat er binnenkort opent.