Fluitend en dansend door Dry January met Bar 0.020

Pop-up Bar 0.020 verbluft met een rijk assortiment alcoholvrije bieren, wijnen, mocktails en andere vloeistoffen zodat je Dry January niet geheel met droge mond door hoeft te brengen.

10 Jan 2020 Fleur Maat

blogger Fleur studeert in Utrecht en creëert graag gezonde en heerlijke receptjes voor haar blog The ModelFood Diary. Kaas is haar lievelingseten, reizen en koken haar grootste passies.

  • 10 Jan 2020

Fluitend en dansend door Dry January met Bar 0.020

Dry January, je bent misschien of kent waarschijnlijk wel iemand die eraan meedoet. De lijst met de vele fysieke en psychologische voordelen van het alcoholloze bestaan is dan ook ellenlang. Eén maand lang geen alcohol blijkt voor veel mensen echter nog steeds een ware beproeving.’Nee’ zeggen tegen een wijntje bij het eten of een biertje in de kroeg is namelijk nog steevast het synoniem voor ‘sfeerspons’. Bar 0.020, op de Nieuwezijds Kolk, wil hier verandering in brengen door alcoholvrij leuk te maken. Wij gingen langs voor een (alcoholvrij) drankje.

0.0, waarom? 


Fotograaf: Jan Buteijn

Bar 0.020 (lees; nul punt nul twintig): dé eerste alcoholvrije pop-up bar van Nederland. Het idee voor het concept komt van Mariska Leising en haar partner Niels Krommenhoek. Dry January bleek een mooi moment om van start te gaan en de beperkte keuze aan alcoholvrij in de Nederlandse horeca is de grote drijfveer. De alcoholvrije branche ontwikkelt zich namelijk vliegensvlug, maar hier is nog niet veel van terug te zien in het aanbod voor de consument op de meeste plekken. Waar de meeste cafés nét met tegenzin een simpel nulpunt nulletje schenken in de vorm van slap pils, kies je bij Bar 0.020 uit een ruim assortiment van alcoholvrije wijnen (van een cabernet tot chardonnay), tien verschillende bieren, mocktails, 0.0 gin-tonic en meer. 

Drankjes en meer 


Fotograaf: Jan Buteijn

Naast een spannend drankje drinken aan de bar zullen er tal van activiteiten georganiseerd worden. Op vrijdagen draaien er DJ’s en kan er volop gedanst worden, op zaterdagen schuif je aan voor een 0.0 proeverij en verandert de bar zondag in een waar spelletjescafé. Het is zeker geen saaie boel dus. 

Wat drinken wij? 


Bij binnenkomst proosten we met 0.0 prosecco. Wat vinden we ervan? Heel lekker en ‘net echt’. Misschien met heel in de verte een lichte nasmaak van kinderchampagne, maar dit is zeker niet vervelend. Bij de bar aangekomen is de keuze overdonderend, met bekende spelers bij het bier assortiment, zoals Grolsch en van de Streek, en minder bekende namen bij de wijn: zoals SinZero en Pierre Zéro. We bestellen een Jopen Non IPA en een cider van Braxzz en zijn heel enthousiast. Zeker over de IPA zijn we te spreken, dit is geen suf aftreksel van ‘het echte werk’, integendeel. De ruimte waarin Bar 0.020 zich bevindt is overzichtelijk, met voorin het bar gedeelte en achterin genoeg ruimte voor DJ en dans. 

Wat komt er na Dry January? 


Fotograaf: Jan Buteijn

Bar 0.020 is open tot het eind van deze maand. Zaterdag 1 februari sluit de bar haar deuren in stijl met een groots afscheidsfeest overdag, mét alcohol. Wat houden we dan over aan dit frisse concept? De 0.020 Bar zet alcoholvrij en het verbluffende aanbod dat er op de markt te krijgen is op de kaart. Hopelijk zullen meer mensen, waaronder de meer fanatieke drinkers, benieuwd en geïnspireerd raken opdat 0.0 in de nabije toekomst niet alleen gedoogd, maar simpelweg gevierd wordt.

Hoofdfoto: Jan Buteijn

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
45 x een oplossing voor het maandag en dinsdag ‘uit eten’ probleem

Waar kun je tegenwoordig nog terecht voor een fijn diner op maandag en dinsdag avond? De Buik zet de leukste voor je op een rijtje!

The SIREN is heerlijk hysterisch

Bij The SIREN gooien ze het menu nu over een andere boeg. De Buik mocht het nieuwe menu komen proeven tijdens de feestelijke lancering.

Rijsttafelen bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal

We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.