Een primeur in het Machinegebouw op de Westergas: voor het eerst doet een restaurant hier zijn intrede. Familie Caron opent hier een anderhalve meter pop-up restaurant. Petit Caron, maar dan in het groot, met genoeg ruimte om alle regels na te kunnen leven en toch te doen waar de familie goed in is: jou voorzien van goede Franse klassiekers, mooie wijnen en een fijne sfeer.
Het Machinegebouw
Het pop-uprestaurant is eigenlijk uit nood ontstaan, maar heeft in dit geval heel goed uitgepakt. Door de coronamaatregelen laat de ruimte het helaas niet toe om nu met Petit Caron open te gaan. Toen topkok Alain Caron en zijn zoons David en Tom de kans kregen om op deze unieke locatie een tijdelijk restaurant te openen, hoefden ze niet lang na te denken. Een aantrekkelijk pand met een combinatie van rauwe architectuur, houten plafonds en ‘dramatische lichtinval’. In het Machinegebouw is nog nooit eerder een restaurant neergestreken, wat het extra uniek maakt.
Grand Caron
De naam is heel toepasselijk: Grand Caron wordt de grotere versie van de knusse bistro Petit Caron op het Gerard Douplein in De Pijp. Overigens zijn Café Caron en de Gouden Reaal ook gewoon geopend.
Grand Caron beschikt over twee terrassen: een aan de parkzijde en een aan de entreezijde. Samen bieden zij plaats voor zestig mensen, waarbij iedereen de anderhalve meter regel kan naleven. Binnen kan ook tussen alle gasten de anderhalve meter ruimte worden nageleefd, waardoor je ook met meerdere mensen aan tafel kunt plaatsnemen. Conform de regels is er nu plek voor dertig man en na 1 juli wordt dit uitgebreid tot tachtig.
Vanaf 15 juni kun je hier genieten van de bekende Franse klassiekers, zoals kip van de rotisserie, cote de boeuf en oesters.