Het pand naast begraafplaats Vredenhof staat al tijden leeg. Maar er is eindelijk een plan onthuld voor deze mysterieuze plek. Het gebouw wordt namelijk een nieuwe horecazaak met serre en terras: Westervilla. 
Het pand naast begraafplaats Vredenhof staat al tijden leeg. Maar er is eindelijk een plan onthuld voor deze mysterieuze plek. Het gebouw wordt namelijk een nieuwe horecazaak met serre en terras: Westervilla. 
Je moet het maar durven, een restaurant beginnen naast een begraafplaats. Ook ligt het gevoelig bij de nabestaanden om horeca te ontwikkelen in het aulagebouw uit 1896. Lange tijd bleef het pand daarom leegstaan, maar inmiddels is duidelijk geworden wat er met de villa gaat gebeuren.
Westervilla zou eerst Villa Seldenrust heten, maar het dagelijks bestuur van stadsdeel West heeft erop aangedrongen om die naam niet te gebruiken. Het zou volgens het stadsdeel niet passen bij de afspraak over een 'respectvolle inpassing' van horeca naast de begraafplaats.
Eigenaar en exploitant Midvast heeft daarom de naam veranderd in Westervilla. Het pand verliest niet helemaal z'n functie, want de aularuimte zal twee ochtenden per week beschikbaar blijven voor uitvaartplechtigheden. Verder wordt het een restaurant en boutique hotel met zeven kamers. In het restaurant zal plaats zijn voor zeventig gasten. Er komt ook een serre, een terras en een privéruimte, waar vijftig mensen kunnen plaatsnemen.
Sinds december 2018 wordt er hard gewerkt aan de verbouwing van het pand. Het doel is dat Westervilla 1 oktober open gaat. Wat je er dan kunt eten? Hoofdzakelijk Italiaans. De chef is namelijk Italiaans en zal een internationale kaart voeren met Italiaanse invloeden.
"We zijn er voor bezoekers van de begraafplaats voor bijvoorbeeld een kop koffie maar ook voor gasten die een glas wijn willen drinken in de middag of willen lunchen of dineren", aldus ondernemer Kristian Komduur tegen MissetHoreca.
De ondernemer is ook eigenaar van Pizzeria Amici en Trattoria Buoni Amici in Hoofddorp.
Foto's: Midvast & Stadsarchief
Bij The SIREN gooien ze het menu nu over een andere boeg. De Buik mocht het nieuwe menu komen proeven tijdens de feestelijke lancering.
We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.
Geniet van de volgende voordelen: