Amstelveen is om te smullen deze herfst

Drie Amstelveense toppers; Saam, Aan de Poel en Micaro presenteerden culinaire kunst en de Buik was erbij.

Amstelveen is om te smullen deze herfst

Amstelveense restaurants hebben meer te bieden dan je denkt; dat is de gedachte achter het culinaire event ‘De Smaken van Amstelveen’. Drie Amstelveense toppers; SAAM, Aan de Poel en Micaro presenteerden hun culinaire kunst, geïnspireerd door het werk van Ted Noten, in de aftrap van het event bij Museum JAN in Amstelveen. De Buik was er natuurlijk even bij.

Culinaire kunst


De chefs van SAAM, Thomas Kooijman en Jasper Hermans, presenteerden een kunstwerk met een kreeft en een klein lepeltje de tegenstellingen van de maatschappij van Zuid-Afrika, de keuken van SAAM. 

Ming van Micaro creëerde met mukimono, de Japanse decoratieve eetsnijkunst, van dunne plakken tilapia een Aziatische geluksvogel die met wat soja en wasabi zo gegeten kon worden. Tussendoor serveerden de chefs wat hapjes geïnspireerd op de kunstwerken.

​De smaken van Amstelveen


Het event start op 28 oktober met Diwali, het Indiase lichtjesfestival op het stadsplein, met een Indiase markt waar minimaal tien eetkramen voor de hartige omlijsting zorgen.

De Smaken van Amstelveen, het echte culinaire festival, is van 16 november tot 26 november waar een groot aantal restaurants van Amstelveen, van de sterrenzaak Aan de Poel tot het gezellige Abina, een driegangen diner of lunch aanbieden tegen een sterk gereduceerde prijs. De uitgelezen kans voor Amsterdammers om ook eens buiten de ring te gaan eten.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
La Contessa: royaal Italiaans op het rustige Cruquiuseiland

De Buik zocht La Contessa aan de rand van de stad op, in een oude fabriek op Cruquiuseiland. Een Italiaan die de moeite waard is om voor om te fietsen.

Uit ons magazine: de smaken van China in Mokum

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Timo de Beurs van Café Wu en Kaji But van Sea Palace.

Hoe Fitz’s Bar en VanOost de old fashioned nieuw leven inblazen

Wij spreken met chef Floris van Straalen en bartender Nick Vrielink over de old fashioned.