Amstelveense restaurants hebben meer te bieden dan je denkt; dat is de gedachte achter het culinaire event ‘De Smaken van Amstelveen’. Drie Amstelveense toppers; SAAM, Aan de Poel en Micaro presenteerden hun culinaire kunst, geïnspireerd door het werk van Ted Noten, in de aftrap van het event bij Museum JAN in Amstelveen. De Buik was er natuurlijk even bij.
Culinaire kunst

De chefs van SAAM, Thomas Kooijman en Jasper Hermans, presenteerden een kunstwerk met een kreeft en een klein lepeltje de tegenstellingen van de maatschappij van Zuid-Afrika, de keuken van SAAM.
Ming van Micaro creëerde met mukimono, de Japanse decoratieve eetsnijkunst, van dunne plakken tilapia een Aziatische geluksvogel die met wat soja en wasabi zo gegeten kon worden. Tussendoor serveerden de chefs wat hapjes geïnspireerd op de kunstwerken.
De smaken van Amstelveen

Het event start op 28 oktober met Diwali, het Indiase lichtjesfestival op het stadsplein, met een Indiase markt waar minimaal tien eetkramen voor de hartige omlijsting zorgen.
De Smaken van Amstelveen, het echte culinaire festival, is van 16 november tot 26 november waar een groot aantal restaurants van Amstelveen, van de sterrenzaak Aan de Poel tot het gezellige Abina, een driegangen diner of lunch aanbieden tegen een sterk gereduceerde prijs. De uitgelezen kans voor Amsterdammers om ook eens buiten de ring te gaan eten.