Tot eind mei heeft chefkok (ex 4850 - Amsterdam) Túbo Logier, zonder ruchtbaarheid, tijdelijk het terras van De L’Europe overgenomen. In juni en juli zullen respectievelijk Café De Klepel en Restaurant Lastage* een pop-up op het iconische terras aan de Amstel verzorgen.
Chefkok Bas van Kranen van Flore is blij met zijn twee collega’s op het terras. ‘Vorig jaar hebben wij dat gedaan in aanloop naar de opening van Flore maar dat lukt natuurlijk nu niet meer. Het is daarom super leuk, ook voor ons, dat twee Amsterdamse restaurant klassiekers als Café De Klepel en Lastage*, allebei zaken zonder terras, ons terras dat anders de zomer niet gebruikt zou worden, gaan overnemen. Zo helpen we elkaar. ’
Café de Klepel neemt vanaf 1 juni elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag het terras van De L’Europe over. ‘En dan doen we zaterdag ook lunch en op zondag een matineservice van rond het middaguur tot begin van de avond’ vertelt chefkok Robbert-Hein van Oppenraaij van Café de Klepel. ‘Daarnaast blijven we in de Prinsenstraat gewoon open. Bij het tijdelijke De Klepel op het terras zullen we een deel van onze wijnkaart schenken, helaas kunnen niet alle wijnen mee.’

Restaurant Lastage* gaat het iets anders invullen vertelt Rogier van Dam, eigenaar en chefkok van het sterrenrestaurant. ‘Wij verplaatsen de hele maand juli ons restaurant, inclusief al ons personeel naar De L’Europe. Daar hebben we het mooiste terras van Amsterdam en zullen we een nieuwe versie van bistrot temporaire Chez Roger doen (de eerste versie was tijdens de zomer pop-up in 2020 van Lastage in de Stadsschouwburg Amsterdam). Met een klassieke Franse bistro gerechten als escargots, eigen gemaakte worstjes en pate’s maar dan wel met een ‘Lastage’twist.’

Reserveringen voor de pop-up’s op het terras van Hotel De L’Europe lopen via de website van de restaurants of de website van Hotel De L’Europe.