Lastage* en Café de Klepel ‘poppen’ het terras van Hotel De L’Europe

Tot eind mei heeft chefkok Túbo Logier het terras van De L’Europe overgenomen. In juni en juli zullen Café De Klepel en Restaurant Lastage* een pop-up verzorgen.

27 Mei 2022 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Lastage* en Café de Klepel ‘poppen’ het terras van Hotel De L’Europe

Tot eind mei heeft chefkok (ex 4850 - Amsterdam) Túbo Logier, zonder ruchtbaarheid,  tijdelijk het terras van De L’Europe overgenomen. In juni en juli zullen respectievelijk Café De Klepel en Restaurant Lastage* een pop-up op het iconische terras aan de Amstel verzorgen.

Chefkok Bas van Kranen van Flore is blij met zijn twee collega’s op het terras. ‘Vorig jaar hebben wij dat gedaan in aanloop naar de opening van Flore maar dat lukt natuurlijk nu niet meer. Het is daarom super leuk, ook voor ons, dat twee Amsterdamse restaurant klassiekers als Café De Klepel en Lastage*, allebei zaken zonder terras, ons terras dat anders de zomer niet gebruikt zou worden, gaan overnemen. Zo helpen we elkaar. ’

Café de Klepel neemt vanaf 1 juni elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag het terras van De L’Europe over. ‘En dan doen we zaterdag ook lunch en op zondag een matineservice van rond het middaguur tot begin van de avond’ vertelt chefkok Robbert-Hein van Oppenraaij van Café de Klepel. ‘Daarnaast blijven we in de Prinsenstraat gewoon open. Bij het tijdelijke De Klepel op het terras zullen we een deel van onze wijnkaart schenken, helaas kunnen niet alle wijnen mee.’


Restaurant Lastage* gaat het iets anders invullen vertelt Rogier van Dam, eigenaar en chefkok van het sterrenrestaurant. ‘Wij verplaatsen de hele maand juli ons restaurant, inclusief al ons personeel naar De L’Europe. Daar hebben we het mooiste terras van Amsterdam en zullen we een nieuwe versie van bistrot temporaire Chez Roger doen (de eerste versie was tijdens de zomer pop-up in 2020 van Lastage in de Stadsschouwburg Amsterdam). Met een klassieke Franse bistro gerechten als escargots, eigen gemaakte worstjes en pate’s maar dan wel met een ‘Lastage’twist.’


Reserveringen voor de pop-up’s op het terras van Hotel De L’Europe lopen via de website van de restaurants of de website van Hotel De L’Europe.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
45 x een oplossing voor het maandag en dinsdag ‘uit eten’ probleem

Waar kun je tegenwoordig nog terecht voor een fijn diner op maandag en dinsdag avond? De Buik zet de leukste voor je op een rijtje!

Rijsttafelen bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal

We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.

Onze Kerstlijst 2025 voor de vroege vogels

Voor de vroege vogels hebben we wel alvast een lijstje met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.