De coronacrisis raakt niet alleen de horeca hard, ook de toeleveranciers hebben te maken met forse omzet verliezen. Een aantal restaurants en horeca(wijn) leveranciers slaan in deze moeilijke tijden de handen ineen en creëren pop-up winkels voor wijn en lekkere happen in Amsterdam. Dit zijn een paar van de leukste!
Lafors (Oud West) 
Zet restaurants Lastage*, Lazuur en wijnimporteur Anfors Imperial bij elkaar. Voeg daar nog wat horecaspecialisten als Bourgondisch Lifestyle (kaas), Gotjé (noten) en Mama (brood) aan toe en je hebt Lafors, de ‘lekkerste’ pop-up in Oud-West. Hier kun je terecht voor bijzondere wijnen en champagnes en voor al je kerst & eindejaar lekkernijen. Rogier van Dam (chef Lastage) en Sherif Khalil (chef Lazuur) zorgen voor zelfgemaakte patés, worsten, huis gerookte vis en nog meer lekkers.
Woensdag t/m zondag 11 – 19.30 uur
Lafors.shop
Bar Alt & Chabrol (Zuid) 
Bij Bar Alt is nu niet alleen het bier van Two Chef’s te koop, maar in deze weken verkopen de mannen van Alt ook het ‘creatieve’ assortiment van Wijnhandel Chabrol. Van orange tot natuurlijke wijnen.
Donderdag t/m zaterdag van 12 - 19 uur
Bar-alt.com
Vendejo @ Hotel De Goudfazant (Noord) 
Vanaf november is De Goudfazant omgetoverd tot een Vendejo (esperanto voor supermarkt), maar dan wel een hele bijzondere. Van mooie blikjes vis, diepgevroren pizza’s (EuroPizza), wijnen van de kaart van het restaurant, brood en patisserie tot door de chefs van de Goudfazant gemaakte gerechten in weckpotten.
Dinsdag t/m zondag 12 – 19 uur
Hoteldegoudfazant.nl
Jacobsz & P. de Bruijn Wijnkopers (Oost) 
Ook Oost blijft niet achter. De populaire daghap van Jacobsz wordt opgevrolijkt met een heuse wijnwinkel in het rechterdeel van het restaurant. Kies daar uit het beste dat het kwalitatieve assortiment van een van de oudste wijnimporteurs van Nederland, de Bruijn, te bieden heeft. Zoals bijvoorbeeld Champagne Pol Roger.
Dinsdag t/m zaterdag van 15 - 19 uur
Jacobsz.amsterdam