De dagen worden kouder en de trek in winterse maaltijden wordt groter. Vandaar dat we een lijst gemaakt hebben van Amsterdamse restaurants waar Hollandse pot en andere winterse kost afgehaald of van bezorgd kan worden. Haal hier je stamppotten, worsten en soepen af.
Choucrouterie van Brandt & Levie en Slagerij De Beurs

Afgelopen winter openden Brandt & Levie en Slagerij de Beurs samen de Choucrouterie. Deze herfst en winter is de Choucrouterie weer geopend, maar dan voor bezorging. Op de kaart staan verschillende winterse gerechten die geïnspireerd zijn op de Franse keuken. Naast zuurkool met knakworst en krokant spek of de vegetarische variant met geroosterde knolselderij en pastinaak, zijn er ook drie soorten voorgerechten. Om de winterse avond goed af te sluiten, staan er verschillende wijnen op de kaart.
De Wijnkaart

Normaal gesproken is De Wijnkaart een wijnbar waar ook nog eens goed gegeten kan worden. Nu zijn het goede eten en zijn de Oost-Europese wijnen er nog wel, maar dan voor thuis. Trakteer jezelf op een Franse uiensoep met gegratineerd stokbrood of op sukadeappelen die vierentwintig uur gestoofd zijn en gecombineerd worden met gepureerde aardappelen en romige jus. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kan er bij de wijnbar afgehaald worden.
’t Pakhuis

Bij eetcafé ’t Pakhuis bestel je door het restaurant een berichtje via WhatsApp te sturen. Op het menu staan vegetarische stamppotten voor twee à drie personen. De stamppotten bestaan uit zuurkool, andijvie en boerenkool. ’t Pakhuis heeft ook huisgemaakte soepen zoals ouderwetse erwtensoep met rookworst en pompoensoep. Ideaal voor als je geen zin of tijd hebt om zelf Hollandse pot voor te bereiden, bovendien steun je zo ook nog eens het eetcafé.
Voetboogstraat 10
Thúskomme

Zoals de naam je waarschijnlijk al doet vermoeden, is Thúskomme een restaurant dat geïnspireerd is door Friesland. Het restaurant is op dinsdag en vrijdag open voor afhaal. Je bestelt hier een driegangendiner dat je thuis opwarmt. Ga bijvoorbeeld voor de rode biet en wortelsoep als voorgerecht, een Fries kaasfondue als hoofdgerecht en een Frysamisu met jenever als dessert.
Moeders

Restaurant Moeders aan de Rozengracht heeft genoeg winterse opties. Naast de verschillende stamppotten die te vinden zijn op de afhaalkaart, zijn er ook soepen te bestellen, is er hachée en suddervlees. Het suddervlees en de hachée worden gecombineerd met aardappelen en rode kool. Bij de stamppotten heb je de keuze uit drie soorten groenten en vleessoorten. Ook is er een vegetarische stamppot. Maak het feestje af met een portie appelmoes of een appeltaart als afsluiter.
Rozengracht 251